Diyarbakır'da Türkeş İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Türkeş İçin Mevlit Okutuldu

Diyarbakır\'da Türkeş İçin Mevlit Okutuldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı, mehrum Alparslan Türkeş'in 16.ölüm yıl dönümü münasebetiyle il binasında mevlit verdi.

07.04.2013 17:12

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı, mehrum Alparslan Türkeş'in 16. ölüm yıl dönümü münasebetiyle il binasında mevlit verdi.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Erol Gül, MYK üyesi Erdem Karakoç, Batman İl Başkanı Mehmet Açık, Mardin İl Başkanı M. Veysi Oğuz, Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, ilçe başkanları ile partililerin katıldığı mevlitte, ilahiler okunup dualar edildi. Mevlitin ardından konuşma yapan MYK üyesi Erol Gül, terörün Diyarbakır'da bir korku sarmalı oluşturduğunu belirterek, insanların yatırım yapmasının ya da yarına yönelik ciddi girişimlerde bulunmasının önünde bir engel teşkil ettiğini söyledi. Gül, "Diyarbakır'ın sosyal gerçeği budur. MHP yani ülkücüler ise Diyarbakır'da farklı bir algı ile muhakeme edilmiş bu güne kadar. Sanki bunlar ırkçı, bunlar asabiyetçi, bölgenin insanına yabancı, bölgenin insanı ile sanki hiçbir ortak paydası yokmuşçasına bir algı oluşturulmuş. Kültürümüz, yemeğimiz, örfümüz, adetimiz, cenazemiz, düğünümüz, törenimiz, her şeyimiz bir bizim. Ama ne yazık ki buralarda fazla taban bulamamışız. Kendimizi ya biz anlatamadık, eksik bizde, ya da burada bize gönül vermiş teşkilat mensuplarımızda belki kısmen eksiklik oldu. MHP'nin yaptığı asla ırkçılık değildir. Kültür merkezli, ortak payda da, üniter eksende, herkesi kucaklayan, insanı eşrefi mahlukat olarak yani yaratıkların en şereflisi olarak görüp, Allah'ın kutsal bir emaneti olarak ele alan bir emanete sahiptir" dedi.

Diyarbakır'ın Ergani tarafından girişteki duble yolların projelerinin MHP döneminde hazırlandığını savunan Gül, MHP'nin Diyarbakır ile ilgili ciddi anlamda plan, proje ve stratejiler hazırladığını iddia etti. Gül, "Diyarbakır ile ilgili ciddi anlamda sosyo ekonomik stratejiler, programlar, projeler hazırlanmıştır. Devlet Planlama Teşkilatı genel başkanımız Devlet Bahçeli'ye bağlıydı hükümet döneminde. Ama taktir edersiniz ki 2002 yılı öncesi küresel güç merkezleri tarafından olgunlaştırılan bir süreçle o hükümet alaşağı edildi. Bölgeye ziyaretlerimizi sıklaştıracağız. Devamlı gelip gideceğiz. Ama ne yazık ki medyanın bize uygulamış olduğu manipülasyondan dolayı sanki ülkücüler Güneydoğu'ya gelmiyor, Diyarbakır'a, Şırnak'a gitmiyor gibi bir algı oluşmuş. Yoksa biz bu bölgenin insanıyız. Ne Edirne'den vazgeçeriz, ne Şırnak'tan, ne Hakkariden, ne, Trabzon ne de Antalya'dan vazgeçeriz. Üniter yapımız içerisinde birliği ve beraberliği tesis etme adına var gücümüzle mücadele edeceğiz. Ulaşmayacağımız köy, sıkmayacağımız el bırakmamak adına mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan MYK üyesi Erdem Karakoç ise, "Buraya geldik sizleri gördük yarınlarımızı da sizlerle ve milletimizin bütünü ile beraber cenabı Allah yaşamayı nasip eyleyecek inşallah" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Türkeş İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement