DTSO'da Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılar Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

DTSO'da Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılar Toplantısı Yapıldı

DTSO\'da Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılar Toplantısı Yapıldı

DTSO'nun çağrısı ile bir araya gelen Mobilyacı ve Beyazeşyacılar, sektör sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

11.01.2014 15:37

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılar, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın çağrısıyla bir araya gelerek sektör sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

DTSO'da gerçekleşen toplantıya; DTSO Başkan Yardımcıları Şilan Elmas ve Metin Aslan ile yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Toplantının moderatörlüğünü yapan DTSO Genel Sekreteri Mehmet Aslan, geçen yıl başlayan NACE çalışmasından beri sektörel kimliklerin daha iyi ortaya çıktığını ve böylesi sektörel çalışmaların daha da kolaylaştığını belirterek, "Geri bildirimleri doğrudan sizden alarak sektörün sorunlarını masaya yatırmak istiyoruz. Daha güçlü bir şekilde nasıl bir araya gelebileceğimizi de tartışmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

ELMAS: SİZİN BUGÜNKÜ POZİSYONUNUZU DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Başkan Yardımcısı Şilan Elmas, odanın başarısının sektörel çalışmalardan geçtiğini belirterek, "Gerçek anlamda bir ticaret vizyonu oluşacaksa, biz sizler adına bu vizyonu yöneteceksek, sizden gelen bildirimlere çok ihtiyacımız var. Bir bütünlük sağlayacak şekilde yapacağımız çalışmalarla sektörde gelişme yaratacak şekilde sonuç alabiliriz" dedi.

"TÜM SORUNLARI, BERABER HAREKET EDEREK ÇÖZMEK GEREKLİLİĞİNE İNANIYORUZ"

Yerel ekonomi ve yerel sermayenin de gelişmesi için dernekleşme benzeri birlikteliklere ihtiyaç varsa destek vermek istediklerini dile getiren Elmas, 'Bizler sizlerin taleplerinizi yerine getirmek üzere buradayız. Sizin bugünkü pozisyonunuzu daha ileriye taşıyamayacaksak, burada başarılı olmuş sayılmayız. Tüm sorunları, beraber hareket ederek çözmek gerekliliğine inanıyoruz. Bu kadar kalabalık bir katılım gösterdiğiniz için de sizlere ve bu çalışmayı yürüten meclis üyelerimiz Hüseyin Yenice ve Kadri Kazmacı'ya çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan DTSO Meclis Üyesi ve sektör temsilcisi Hüseyin Yenice ise biraz gecikmeli de olsa böylesi kalabalık bir buluşmadan dolayı gurur duyduğunu belirterek, sektörü geliştirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

KAZMACI: HEP BİRLİKTE REFAHIN TABANA YAYILMASI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Meclis Üyesi ve Sektör temsilcisi Kadri Kazmacı da yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin başarıya ulaşarak güven ortamının sağlanması durumunda yatırımın ve kalkınmanın yolunun açılacağını belirterek, "Bölgedeki çatışma ortamı ekonomik kayıplar yarattı; insanlarımızın geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık bitme aşamasına geldi. Bölgede yaşanan çatışmalı ortama harcanan bütçe bölge ekonomisine kalkınma amaçlı harcansaydı bugün bölgemiz ve ülkemiz daha farklı bir konumda olurdu" dedi. Kazmacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep birlikte yapacağımız çalışmalarla ekonomik kalkınma ve refahın tabana yayılması için gayret göstermeliyiz. İşimizle ilgili gelişmeleri yakından takip etmek, gelişen ve büyüyen ekonomi içinde yerimizi alabilmek, sektörümüzün birlik ve bütünlüğünü sağlamak ve şehir merkezindeki büyük alışveriş merkezleriyle rekabet edebilmek için işbirliği içinde olmak temel amacımız olmalıdır"
Daha sonra söz alan sektör temsilcileri, dernekleşmenin yanı sıra kooperatif ve oda kurma seçeneklerini masaya yatırdılar. Rekabet avantajı sağlayacak şekilde mobilyacılar sitesi ve beyaz eşyacılar çarşısına duyulan ihtiyacı dile getiren konuşmacılar; beyaz eşyadaki fiyat istikrarsızlığı, kayıt dışı işletmeler ve paravan şirketler ile kalifiye eleman sorunları konusunda çözüm yollarını tartıştılar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DTSO'da Mobilyacılar ve Beyaz Eşyacılar Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement