Eal'dan Coğrafya Olimpiyatları Başarısı - Son Dakika
Yerel

Eal'dan Coğrafya Olimpiyatları Başarısı

Eal\'dan Coğrafya Olimpiyatları Başarısı

Balıkesir’in Edremit Anadolu Lisesi (EAL) öğrencisi Güler Zeynep Sülün, Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları’ndan başarı alarak döndü.

08.05.2014 15:09

Balıkesir'in Edremit Anadolu Lisesi (EAL) öğrencisi Güler Zeynep Sülün, Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları'ndan başarı alarak döndü.

Edremit Anadolu Lisesi öğrencisi Güler Zeynep Sülün, geçtiğimiz hafta katıldığı 11. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları Türkiye Seçmeleri İngilizce Coğrafya Bilgisi Sınavı'nda aldığı puanla, sınava giren 300 kişinin arasından 12. olarak bir sonraki aşama olan mülakata girmeye hak kazandı. Öğrencinin sınavda aldığı puanla geçtiği liseler arasında Galatasaray Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Ted Koleji, İzmir Amerikan Koleji, Arel Koleji gibi liseler bulunuyor. Başarı ile ilgili görüş belirten EAL İdarecileri, "Edremit Anadolu Lisesi'ni listede üstlere taşıyan öğrencimiz ile gurur duyuyoruz. Öğretmenlerimizi de tebrik ediyor, onlara teşekkür ediyoruz. Öğrencimiz 11 Mayıs günü İngilizce Mülakat ve kompozisyon sınavına girecek. Kendisine başarılar diliyoruz, yolu açık olsun" dedi.

Öğrenci Zeynep Güler Sülün, sınav yerindeki atmosfer ve hissettiklerini dile getirerek, "Sınav yerine ulaştığımda beklediğimden çok daha büyük bir kalabalık vardı. Sınav giriş listesini incelediğimde katılan okullar arasında sadece birkaç tane Anadolu Lisesi olduğunu gördüm. Geri kalanların hepsi özel okullardı. Özel okulların coğrafya dersini sınavda çıkacağı gibi, İngilizce gösterdiği gerçeği beni biraz tedirgin etse de bu tedirginliğim Asuman hocamın desteğiyle tamamen geçti. Sınava girip sınav kağıdında yazan soruları görünce daha da rahatladım. Hepsi okulda öğrendiğim, hocalarımın üstüne basa basa öğrettiği bilgileri soruyordu. Sınavım iyi geçti. Şimdi ise mülakata hazırlanıyorum, umarım okulumu orada yine en iyi şekilde temsil edebilirim" dedi.

Zeynep Sülün'ün bu sınava, coğrafya öğretmeni Mehmet Sıddık Türkmen'in sayesinde başvurduğu ve onun rehberliğinde sınava hazırlandığı öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eal'dan Coğrafya Olimpiyatları Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement