Ebb Senfoni Orkestrası'ndan 20. Kuruluş Yıl Dönümü Konseri - Son Dakika
Yerel

Ebb Senfoni Orkestrası'ndan 20. Kuruluş Yıl Dönümü Konseri

Ebb Senfoni Orkestrası\'ndan 20. Kuruluş Yıl Dönümü Konseri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Senfoni Orkestrası 20’inci kuruluş yıl dönümünü, peş peşe iki konserle kutladı.

19.12.2022 14:12  Güncelleme: 14:23

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Senfoni Orkestrası 20'inci kuruluş yıl dönümünü, peş peşe iki konserle kutladı.

Konser, orkestra şefi Ender Sakpınar'ın orkestranın kuruluşunu ve kuruluş amacını anlattığı konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 2002 yılında Ergin Orbey Sahnesi'nde düzenlenen ilk orkestra konserinden sonra kulise giderek, sanatçılara yaptığı konuşma yayınlandı.

Konuşmaların ardından başlayan konserde, orkestra Ravel'in Bolero adlı eserini icra ederken, orkestranın kuruluşundan bu yana verilen konserler, düzenlenen opera temsilleri ve turnelerin arşiv görüntülerinden oluşan bir slayt gösterisi de yayınlandı. İkinci yarıda G. Rossini, B. Smetana, G. Bizet, J. Brahms gibi pek çok meşhur bestecinin eserini çalan orkestra ayakta alkışlandı.

Konserin sonunda Büyükerşen solistlere, 20'inci yıl dönümü plaketi ve Atatürk'ün çınar ağacından el ile oyulmuş heykelini hediye ederek, teşekkür etti. Gelecek programda orkestra şefi Deniz Oliveira Erdinç ve solist klarinet sanatçısı Orçun Civelek ağırlanacak. D. Wolf Klarinet Konçertosu ve L. V. Beethoven'ın 6. Senfonisi'nin icra edileceği konser, 23 Aralık 2022 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ebb Senfoni Orkestrası'ndan 20. Kuruluş Yıl Dönümü Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement