Ebe ve Hemşirelere "Acil Obstetrik Bakım" Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Ebe ve Hemşirelere "Acil Obstetrik Bakım" Eğitimi Verildi

Ebe ve Hemşirelere "Acil Obstetrik Bakım" Eğitimi Verildi

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünün koordinesinde ebe ve hemşirelere, "acil obstetrik bakım" eğitimi verildi.

12.05.2014 14:58

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünün koordinesinde ebe ve hemşirelere, "acil obstetrik bakım" eğitimi verildi.

Kentteki bir otelde düzenlenen eğitime, Sivas, Tokat, Kayseri, Niğde, Kırşehir ve Yozgat'tan 60 ebe ve hemşire katıldı. Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan 14 eğitmen tarafından sağlık çalışanlarına riskli gebelerin doğum öncesi, esnası ve sonrasında yaşayacağı sıkıntıların en aza indirilmesi için neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, burada yaptığı konuşmada, anne ve çocuk ölümünü en aza indirmek için bu eğitimlerin düzenlendiğini söyledi.

Bu konudaki bilgi ve becerilerin anlatılması için bir araya geldiklerini aktaran Sağlam, acil obstetrik bakımında gebe ve bebekte meydana gelen her türlü tıbbi durumun gözetim altında tutulduğunu belirtti.

Sağlam, tüm sağlık çalışanların bu sorumluluğa sahip olması gerektiğini dile getirerek, "İki gün boyunca bu konudaki bilgilerimizi tazeleyeceğiz ve üzerine yeni bilgiler ekleyeceğiz" dedi.

Daha sonra Kadın Üreme Sağlığı Daire Başkanı Uzman Doktor Sema Sanisoğlu, acil obstetrik bakım eğitimi konusunda sunum yaptı.

Eğitime, Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ve sağlık personeli katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ebe ve Hemşirelere 'Acil Obstetrik Bakım' Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement