Edirne'de Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı günü etkinlikleri
EDİRNE - Edirne'de, 83 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü düzenlenen törenlerle etkinliklerle kutlandı.
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83'üncü yıl dönümünde, kentte törenler düzenlendi. Edirne Belediyesi başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları ve birçok STK üyesi kadınların törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.
"Yerel yönetimlerde kadınların sesleri ne kadar duyuluyor?"
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan ortak bildiride, "Bugün 5 Aralık 2017. Bugün özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuşmuş, laikliği benimsemiş ve laikliği bir ilke bir rehber olarak özümsemiş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kadınlara verildiği bu hakkın 83. Yılı. Modern, çağdaş diye tanımlacak birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan kadınlarımız; Mustafa Kemal Atatürk'ün amaçladığı gibi bu hakkı, bu kimliği kullanabiliyor mu? Bugün TBMM'de, yerel yönetimlerde kadınların sesleri ne kadar duyuluyor?" ifadelerini kullandılar.
Son Dakika › Yerel › Edirne'de Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.