Egeteko'dan Engellerin Aşıldığı Muhteşem Gece - Son Dakika
Yerel

Egeteko'dan Engellerin Aşıldığı Muhteşem Gece

Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (S.S. EGETEKO)‘nun Konak, Karabağlar ve Buca Kent Konseyleri Engelli Meclisleri, Rönesans Mankenlik Ajansı, Jeyan Gedik Moda Evi, Harun Cici, Hikmet Durmuş (Mikrop Hikmet) işbirliği ile düzenlediği “Hayata Renkli Dönüşümler 2” defilesi ve Serap Yenici Konseri Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezinde yapıldı.

09.06.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (S.S. EGETEKO)'nun Konak, Karabağlar ve Buca Kent Konseyleri Engelli Meclisleri, Rönesans Mankenlik Ajansı, Jeyan Gedik Moda Evi, Harun Cici, Hikmet Durmuş (Mikrop Hikmet) işbirliği ile düzenlediği "Hayata Renkli Dönüşümler 2" defilesi ve Serap Yenici Konseri Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezinde yapıldı.

Levent Eryılmaz'ın sunduğu geceye, başta vali yardımcısı Hüseyin Demirciler olmak üzere, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydoğan, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, CHP meclis üyeleri, kadın kolları başkanları, Karabağlar, Buca ve Konak Engelli Komisyonu Başkanları, Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulemanın Danışmanı Mehmet Şah Yılmaz, Ak Parti Kadın Kolları'ndan Neşe Gülhan Bağır, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Erdem Çerçioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tüm Engelliler Federasyonu Başkanı Ahmet Gültekin ve Yönetim kurulu üyeleri, Aktif Tüm Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Nur Çetiner, İlknur Arap Nuray Yalkınoğlu, Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği Başkanı Fehmi Doğan ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Aydınlılar Derneği Üyesi Cihan Kocabaşoğlu, Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan ve Yönetim Üyeleri ile çok sayıda engelli yakını ve davetli katıldı. Kooperatif bünyesinde açılan kurslara katılan engelliler, kendi ürettikleri giysileri kendileri sundu. Atıklardan oluşan ve mankenlerin sergilediği giysiler ilgi gördü.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya çabaladıklarını bildirdi.

PROJEYE DESTEK

Her kesimden destek beklediklerinin altını çizen Kooperatif Başkanı Tülay Yenici de sözlerini şöyle sürdürdü: "Defile ile engellilerin toplum içerisindeki kendilerine de görev düştüğünün farkına varmalarını sağlamak, engelsizlerin, engellilere bakış açısını değiştirebilmek, çevre kirliliği için bir an önce önlem alınıp tüm bireylerin bunun farkında olabilmelerini sağlamak, normalde ailelerine bağımlı yaşamak zorunda olan, öz güven eksikliği yaşayan engellilerin kendi ayakları üstünde durmaları ve özgür hareket edebileceklerini ailelerine gösterebilmektir."

Yenici, bu etkinliğe ve projeye katkı koymak veya bilgi almak isteyenlerin 232-489 82 82 veya 532-681 23 00 nolu telefonları arayabileceklerini belirtti. Gecenin sonunda atıklardan yapılan giysiyi Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli 750 TL'ye aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Egeteko'dan Engellerin Aşıldığı Muhteşem Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement