Ergene'nin Kirliliği National Geographic'de - Son Dakika
Yerel

Ergene'nin Kirliliği National Geographic'de

Ergene\'nin Kirliliği National Geographic\'de

National Geographic Türkiye Dergisi Haziran 2012 sayısında Ergene Nehri ve bu nehirde oluşan kirliliği işledi.

19.06.2012 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

National Geographic Türkiye Dergisi Haziran 2012 sayısında Ergene Nehri ve bu nehirde oluşan kirliliği işledi. Ergene Nehri'nden fotoğraflarla kirliliği gözler önüne seren dergide, 'Suyu Kara Bahtı Kara Ergene' başlığıyla bir yazı da yer alıyor.

Yazılarını Hilmi Hacaloğlu'nun kaleme aldığı fotoğrafların ise Tolga Sezgin'e ait olduğu makalede, National Geographic Türkiye Dergisi'nin Haziran 2012 sayısında Ergene Nehri'nin kirliliğine yer veriliyor. Fotoğraflar ve yazılardan oluşan 8 sayfayı Ergene kirliliğine ayıran dergide, Ergene Nehri'ndeki kirlilik, nehrin kimyasal zenginliği olarak nitelenerek kirliliğe farklı bir açıdan bakılıyor. Vize'den, Çerkezköy'e, Karamusul'dan Çorlu'ya kadar pek çok yerleşim yerinde vatandaşlarla yapılan söyleşilerin de aktarıldığı metinde, Istıranca'nın eteklerinden doğan bu suyun, pırıl pırıl bir rüya gibi olduğu ancak Çerkezköy'e oradan da Çorlu'ya ulaştığında adeta karabasana döndüğü vurgulanıyor.

Dergide yer verilen yazıda, bir zamanlar Trakya'ya bereket getiren Ergene'nin tertemiz suyunun 30 yılda toprakları zehirleyecek denli kirletildiği, şimdi ise eski günlerine dönmesi için çareler arandığı da kaydediliyor.

Ergene Nehri'nin kirliliğini irdeleyen yazı National Geographic Türkiye'nin Haziran 2012 sayısında yer alıyor.

(SŞ - )

19.06.2012 10: 24: 54

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ergene'nin Kirliliği National Geographic'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement