Ertem 'Belediyecilik' Dersi Verdi - Son Dakika
Yerel

Ertem 'Belediyecilik' Dersi Verdi

Ertem \'Belediyecilik\' Dersi Verdi

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Meclis Salonu’nda düzenlenen derste öğrencilere belediyenin idari yapısı, görev alanı, belediye başkanının görev ve sorumlulukları ile Belediye Meclisi’nin ve komisyonun çalışma yöntemleri konusunda bilgi verdi.

18.03.2014 12:11

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Meclis Salonu'nda düzenlenen derste öğrencilere belediyenin idari yapısı, görev alanı, belediye başkanının görev ve sorumlulukları ile Belediye Meclisi'nin ve komisyonun çalışma yöntemleri konusunda bilgi verdi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Belediye Meclisi, kapılarını Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Yönetim Asistanlığı ve Büro Yönetimi bölümünü öğrencilerine açtı. Ders öncesi konuşan ÇEMYO Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı, "Son dersimizde merkezi yönetim sistemlerini işlemiştik. Bugün de Belediye Başkanımız öğrencilerimize yerel yönetimlerin nasıl çalıştığı konusunda bilgi verecek. Yoğun seçim çalışmaları kapsamında bizlere zaman ayırdığı için Başkanımız Ali Ertem'e öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ OSMANLI DÖNEMİNDE BAŞLAMIŞTIR"

Belediyelerin il, ilçe ve beldelerde bulunan bütün halka hizmet sunan birim olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, "Belediyecilik hizmetleri Osmanlı döneminde başlamıştır. Yaklaşık 160 yıllık bir tarihi vardır. 2004 yılında 5393 sayılı Belediye kanunu ile birlikte yetkileri artmıştır. Belediyeler, kentinde yaşayan insanların her gününü rahat yaşamasını sağlayan kurumdur. Belediyeler hayatın her anında sokak, mahalle ve ev içinde daha rahat bir ortamda yaşamamızı sağlayan kurumdur. Kamu hizmetleri ise hükümetin görevidir" dedi.

Ertem, belediyelerin temel görevinin bulundukları yerleşim yerlerinde alt yapı, üst yapı, sosyal ve kültürel hizmetler alanında çalışmalar yapmak olduğunu kaydetti. Konuşmasına belediyelerin idari yapısından bahsederek devam eden Ali Ertem, "Bu idari yapı Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve encümen organından oluşur. Bu organlar içinde en yetkili mercii ise meclistir. Meclis, insanlara daha iyi hizmet için, bütçeyi oluşturma ve faydalı bir şekilde kullanmak adına karar alır. Başkan da bu kararları uygular. Başkan, meclisin almadığı hiçbir kararı uygulayamaz. Belediye encümeni ise Belediye meclisinin aldığı kararları uygular. Bazı kararları ise encümen onayından sonra meclis onaylar. Encümenler günlük rutin ihtiyaçları karşılarlar. Belediye meclisleri ayda bir kez toplanırlar. 11 ay toplanıp bir ay da tatil yaparlar. Belediye Meclisi yılda en fazla üç kez olağanüstü toplanabilir. Encümen üyeleri her hafta toplanmak zorundadır" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ertem 'Belediyecilik' Dersi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement