Eski Senatör Devlet Töreniyle Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Eski Senatör Devlet Töreniyle Uğurlandı

Eski Senatör Devlet Töreniyle Uğurlandı

Aydın'da önceki gün akşam evinde ölü bulunan eski senatörler Sadettin Demirayak (80), düzenlenen devlet töreniyle son solculuğuna uğurlandı.

20.12.2012 14:08

Aydın'da önceki gün akşam evinde ölü bulunan eski senatörler Sadettin Demirayak (80), düzenlenen devlet töreniyle son solculuğuna uğurlandı.

Önceki gün evinde ölü bulunan Aydın'ın eski senatörlerinden Sadettin Demirayak için bugün iki ayrı tören düzenlendi. İlk olarak Aydın Adliye Sarayı önünde tören düzenlenirken, Demirayak'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına avukatlık cübbesi konuldu.

Buradaki törende konuşan Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen, Sadettin Demirayak'ın yaşamı hakkında bilgi verdi. Demirayak'ın çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra Söke Savcılığına atandığını anımsatan Germen, "Sayın Demirayak bu görevi sırasında Bafa Gölü olayları nedeniyle uzun soruşturmalar geçirmiştir. Bir çok makalede konu Sadettin Demirayak olunca, Bayramiçi Savcılığına gönderildi. Daha sonra görevden ayrılarak Aydın'da avukatlık yapmaya başladı. CHP Aydın İl başkanlığı yaptı ve 1977'de Aydın Cumhuriyet Senatosu üyesi olarak TBMM'ne girdi. 12 Eylül 1980'de Meclis kapatılınca Trabzon Cumhuriyet savcılığına atandı ve daha sonra emekli oldu. Emekli iken dahi sosyal hayattan hiç ayrılmadı. Sosyal ve toplumsal duyarlılığını ilerlemiş yaşına rağmen sürdürdü. Ölümüyle bizleri çok üzdü. Allah rahmet eylesin" dedi.

Daha sonra Demirayak için Bey Camide öğle namazına müteakip devlet töreni düzenlendi. Bey Camiindeki tören Aydın Valisi Kerem Al, Jandrama Bölge Komutanı Tuğgenaral Salih Karataş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP eski Aydın Milletvekili Recep Taner, CHP eski Aydın Milletvekili Mehmet Semerci, ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birinciooğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Esad Altıngün, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Bozdoğan Belediye Başkanı Salih Tümer Apaydın, Türk Tabipler Birlği Aydın Şube Başkanı Eralp Atay, Sadettin Demirayak'ın bir gün önce anjiyo olan eşi Aysel Demirayak, oğlu Ahmet Demirayak

ve kızı Adalet Ypıcıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından polisler tarafından taşınan Demirayak'ın naşı cenaze aracına yerleştirilerek Sultanhisar'ın Atça beldesine götürüldü. Burada toprağa verilen Sadettin Demirayak'ın cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu ve TBMM Başkanlığı çelenk gönderdi.

SADETTİN DEMİRAYAK KİMDİR

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi'nde doğan ve İlkokulu Atça'da,

ortaokul ve liseyi Aydın'da okuyan Demirayak, Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Askerliğini yedek subay olarak Edremit'te yapan Demirayak, Mersin- Gülnar Hakimliği, Burdur Savcılığı, Tefenni ve Uluborlu Savcılığı yaptıktan sonra Söke Savcılığı görevlerinde bulundu. Bayramiç Savcılığı görevindeyken vazifeden ayrılan Demirayak, Aydın'da avukatlık yapmaya başladı. Aydın CHP İl Başkanlığı yaptı. 1977 yılında aynı partiden Aydın Cumhuriyet Senatosu üyesi olarak TBMM'ye seçildi. 12 Eylül 1980'de TBMM kapatılınca aynı yıl Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. 1982'de emekli oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde makale yazan ve "Kuva-yi Milliyenin Aydın'da Doğuşu ve Aydın'ın 3 Efesi" adlı kitapları bulunan Sadettin Demirayak evli ve iki çocuk babasıydı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Senatör Devlet Töreniyle Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement