Eskişehir'de "Hocalı Katliamını Unutma-Unutturma" Paneli - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de "Hocalı Katliamını Unutma-Unutturma" Paneli

Eskişehir\'de "Hocalı Katliamını Unutma-Unutturma" Paneli

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Platformu tarafından “Hocalı Katliamını Unutma-Unutturma” paneli düzenlendi.

03.03.2014 19:14

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Türkiye- Azerbaycan Kardeşlik Platformu tarafından "Hocalı Katliamını Unutma-Unutturma" paneli düzenlendi.

Hocalı Katliamı'nın 22'inci yılı nedeniyle ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panel, saygı duruşunda bulunulması ve iki ülkenin marşlarının okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Ünlüoğlu, Hocalı katliamı ile ilgili görüşlerini belirtti. Ardından Türkiye-Azerbaycan Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Tamilla Aliyeva, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sinan Demirtürk ve Kafkas Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hasan Oktay konuşma yaptı.

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Sinan Demirtürk, bu coğrafyada yaşanılanları bilerek insanın üzülmemesinin, yüreğinin dağlanmamasının ve tarihten bir ders çıkarmamasının mümkün olmadığını kaydetti. Demirtürk, Rusya'nın desteklemiş olduğu "Ermeni terör örgütleri"nin 19'uncu yüzyılın ortasından itibaren gerçekleştirmiş olduğu mezalim üzerinde durarak, "Azerbaycan Türklerine, Kafkasya Müslümanlarına, Doğu Anadolu'da yaşayan Türk ve Müslüman ahaliye karşı ilk yapılan katliam Hocalı Katliamı değildir" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Hocalı Katliamını Unutma-Unutturma' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement