Esnaf Kefaletten 31 Ekim Hatırlatması - Son Dakika
Yerel

Esnaf Kefaletten 31 Ekim Hatırlatması

Esnaf Kefaletten 31 Ekim Hatırlatması

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Yiğen esnafın geriye dönük borçlarını içeren yapılandırmadan faydalanmak isteyen esnaflara uyarıda bulunarak yapılandırmanın 31 Ekim tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

27.10.2014 14:01

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Yiğen esnafın geriye dönük borçlarını içeren yapılandırmadan faydalanmak isteyen esnaflara uyarıda bulunarak yapılandırmanın 31 Ekim tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Yapılandırma kapsamında borcunu peşin ödeyen esnaftan faiz alınmayacağını vurgulayan Kula ESKKK Başkanı Ali Yiğen, takibe uğramış ve icraya yansımış kredi borcu olanların yapılandırma imkanından 31 Ekim'e kadar kooperatife başvurarak yararlanabileceklerini söyledi.

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Konfederasyonu (TESKOM) tarafından çıkarılan kooperatif tarafından mali yükü karşılanan kredi borçlarının yapılandırılması hakkında bilgi veren Başkan Yiğen, yeni düzenleme ile borcu olan esnafa yönelik yapılandırmaya gidilerek ödeme kolaylığı getirildiğini belirtti. Başkan Yiğen, "Merkez Birliğimizce yapılan ve kooperatiflerimizce uygulanacak düzenleme ile kooperatif ortağı esnaf ve sanatkarlarımıza temerrüt faizi nedeniyle artan borçlarını ödeyebilme imkanı sağlamakla birlikte aynı zamanda kooperatiflerimizce uzun süreden beri tahsil edilemeyen alacaklarının bir an önce tahsil edilebilmesi ve bu sayede takip oranının da düşürülmesi sağlanmış olacaktır" dedi.

"BU İMKANDAN FAYDALANIN"

24 Eylül tarihi itibariyle Merkez Birliğince uygulamaya konan düzenlemeye göre getirilen yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin 31 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiğini belirten Kula ESKKK Başkanı Ali Yiğen, "Kredi Borcu 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesi kooperatif takibine intikal eden, icra takibi başlatılmış veya başlatılmamış olsun, ortakların 31 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar kooperatife başvurmaları halinde, borç tutarı peşin ödenmek istendiği takdirde gecikme faizsiz olarak tahsil edilecek. Taksitlendirme yapmak isteyen kooperatif ortakları 6 aya kadar yüzde 6, 12 aya kadar yüzde 12, 18 aya kadar da yüzde 18 faiz oranı üzerinden taksitlendirme yapabilecek. 1 Mayıs 2014-24 Eylül 2014 tarihleri arasında takibe intikal eden ortakların peşin ödeme yapmaları halinde temerrüt ve gecikme faizlerinin tamamı silinecektir. Bu uygulamadan faydalanmak isteyen ortaklarımız bugünden itibaren kooperatifimiz avukatlarına başvuru yapabilirler" dedi. Başkan Yiğen esnafa, büyük avantajlar sağlayan yapılandırma fırsatından mutlaka yararlanmaları çağrısında bulundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf Kefaletten 31 Ekim Hatırlatması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement