Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf Açıklaması

Filistin\'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf Açıklaması

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, "Çanakkale'de 76 tane Filistinli şehidimiz var."

15.03.2013 12:22

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, " Çanakkale'de 76 tane Filistinli şehidimiz var. Bunun için biz tek milletiz, tek devletiz" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret eden Filistin Büyükelçisi Maarouf, Malatya'ya ilk defa geldiğini ve bu ziyaretten mutluluk duyduğunu söyledi. Büyükelçi Maarouf, Filistin halkından Malatya halkına selam getirdiğini belirterek Filistin davasının Türk hükümeti ve halkından büyük destek gördüğünü kaydetti.

Maarouf, "Filistin için Türkiye, bizim yaptığımızdan daha çok çalışıyor. Eğer Türkiye'nin güçlü desteği olmasaydı Filistin'de elde edilen hiçbir başarı belki olamayacaktı. BM'de Filistin devletinin tanınmasının yegane sebebi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir"dedi.

Türk halkının Filistin halkının sadece arkadaşı değil öz kardeşi olduğunu söyleyen Maarouf, "Çok sayıda Türk, Filistin'i savunurken Filistin'e defnedildi. Birçok Filistinli de Osmanlı Devleti'ni müdafaa adına burada bu topraklarda şehit oldu.

Çanakkale'de bizim 76 tane Filistinli şehidimiz var. Bunun için biz tek milletiz, tek devletiz. Biz Osmanlı cübbesini çıkardığımızdan beri, Osmanlının yıkılışından bugüne kadar İngilizlerin sömürgesi ile birlikte kan bedeli ödüyoruz"dedi.

Başkan Ahmet Çakır'ın şahsında bütün Filistin halkının selam ve sevgilerini ileten Filistin Büyükelçisi Maarouf, "Filistin'i desteklemelerinden, Filistin ile ilgili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a kabulünden dolayı teşekkür eden Büyükelçi Maarouf, "Bu kadar genç bir insanın Malatya'yı idare etmesinden dolayı çok mutlu oldum. Gençler idarecilik yapıyorsa gelecek iyi demektir. Arap aleminde kamburu çıkmış beli bükülmüş insanlar ülkeleri idare ediyorlar" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Filistin davasını Türk halkı kendi davası gibi görüyor. Bizim arzumuz Filistin'in kendi içerisinde de tek vücut ve birlik olmasıdır.

İnşallah kısa zaman içerisinde Filistin'in haklı davasında İslam Alemi'nin vermiş olduğu destek ve güç ile bağımsızlığına kavuşacağına yürekten inanıyorum.

Bugün Filistin davasında atılan her adım Türk halkı tarafından yakinen izleniyor. Oradaki acıları yüreğimizde hissediyoruz. Filistin halkının bu zulümden kurtularak dünyada kabul gören bağımsızlığını kazanmış güçlü bir ülke haline gelmesini yüce Allah'tan temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır Büyükelçi Nabil Maarouf'a kayısı kristali ile kayısı hediye etti.

Gerçekleşen ziyarete, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt da katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement