Fındık Üreticisine Gelir Desteğine Başvuru Uyarısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fındık Üreticisine Gelir Desteğine Başvuru Uyarısı

Fındık Üreticisine Gelir Desteğine Başvuru Uyarısı
20.12.2013 14:48

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındık üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinden yararlanabilmeleri için başvurularını mutlaka yapmaları gerektiğini söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındık üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinden yararlanabilmeleri için başvurularını mutlaka yapmaları gerektiğini söyledi.

Keskin, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca "Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ve Alternatif Ürüne Geçen Üreticilere Telafi Edici Ödeme Yapılmasına Dair Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ" kapsamında yapılacak 2013 yılı ödemeleri için başvuru sürecinin 31 Aralık Salı günü sona erdiğini anımsattı.

Bakanlık tarafından geçtiğimiz yıl üreticilere dekar başına 150 lira ödeme yapıldığını kaydeden Keskin, bu yıl ise rakamın 160 liraya yükseleceğine işaret etti.

Musa Keskin, destek ödemelerinden yararlanmak için gerekli başvuru süresinin 11 gün sonra biteceğini vurgulayarak, "Bu destek üreticilerimize önemli ve ciddi bir gelir kaynağı. O nedenle üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için mutlaka 31 Aralık Salı gününe kadar gerekli başvurularını yapmalarını istiyoruz" dedi.

Giresun merkezde 11 bin çiftçinin bu destekten yararlandığını kaydeden Keskin, "Halen bine yakın çiftçimiz gerekli başvuruları yapmadı. Oda olarak kendilerine ulaşarak uyarıyoruz. En kısa zamanda başvurularını yapmalarını sağlıyoruz. Tüm üreticilerimizin sağlanan bu önemli destekten faydalanmalarını istiyoruz" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındık Üreticisine Gelir Desteğine Başvuru Uyarısı - Son Dakika


Advertisement