Gaib'de, Dış Ticaret Semineri Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Gaib'de, Dış Ticaret Semineri Gerçekleştirildi

Gaib\'de, Dış Ticaret Semineri Gerçekleştirildi

Ekonomi Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle, ihracatçı firmalara yönelik ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

08.05.2014 13:13

Ekonomi Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle, ihracatçı firmalara yönelik 'Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri' düzenlendi.

Ekonomi Bakanlığının koordinatörlüğünde, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin (GAİB) organizasyonuyla Malatya, Adıyaman ve Kilis'te gerçekleştirilen Dış Ticaret Seminerlerinin sonuncusu Gaziantep'te yapıldı.

GAİB Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hakan Murat Önder, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Tayfun Gülle, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Sinan Yüzal ve Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Erkan Salur katıldı.

Çok sayıda ihracatçı firma temsilcisinin katılım gösterdiği seminerin açılış konuşmasını yapan GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, seminerin ihracatçıların bilgilendirilmesi ve yeni mevzuatların anlatılması amacıyla düzenlendiğini kaydetti. GAİB olarak yıl içerisinde üyelerine yönelik, birçok bilgilendirme amaçlı eğitim toplantıları ve çalışmalar düzenlediklerini ifade eden Kocaer, ihracat bilgilendirme seminerinin verimli geçmesi dileğinde bulundu.

'Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri', 'İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim' ve

'Hindistan Pazarına İhraç İmkanları' gibi konuların ele alındığı seminerin ilk konuşmacısı olan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt,

'İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları' hakkında bilgiler verdi. Yurt, konuşmasında ayrıca ihracatçılara fuar katılımlarının nasıl desteklendiği hususunda önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda 4 ayrı ilde düzenlenen dış ticaret bilgilendirme semineri diğer bakanlık yetkililerinin de konuşmalarının ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaib'de, Dış Ticaret Semineri Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement