Gazeteciler Uğur Mumcu'yu Andı - Son Dakika
Yerel

Gazeteciler Uğur Mumcu'yu Andı

Gazeteciler Uğur Mumcu\'yu Andı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyeleri, 20 yıl önce bir suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci, yazar Uğur Mumcu'yu anıtı başında andı.

24.01.2013 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyeleri, 20 yıl önce bir suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci, yazar Uğur Mumcu'yu anıtı başında andı.

Sabah 9.45'de Atatürk Parkı içinde bulunan Uğur Muncu Anıtı önünde bir araya gelen gazeteciler, bir dakikalık saygı duruşunda durdular. Anma etkinliğinde gazetecilere merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'de destek verdi. Burada gazeteciler adına açıklamalarda bulunan Seyrani Soluğan, Uğur Mumcu'nun her zaman doğruları yazdığı için sevildiğini ifade ederek, "Bazen bizim, bazen başkalarının istemeyeceği, sevmeyeceği yazılar yazdı. Ama biz her yıl bu anıt başında toplanıyoruz ve Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz. Uğur Mumcu'yu biz güzelliği, mezhebi yada ismi için sevmiyoruz. Biz Uğur Mumcu'yu her zaman doğruları söylediği için sevdik. Biz Uğur Mumcu'yu halkın, ülkesinin yanında olduğu için sevdik" dedi.

MGC Başkanı Ahmet Ünal ise Uğur Mumcu'yu unutmanın imkansız olduğunu belirterek, "Bugün büyük öğretmenimiz ve önderimiz, 1920 Anadolu Kurtuluş Harekatı'nın inancı ile yazılarını yazan, Mustafa Kemal düşüncesine sonuna kadar bağlı, kalemini satmayan, korkmayan ülkemizin bütünlüğü ve geleceği için ödünsüzce mücadele veren bir araştırmacı gazeteciyi bir kez daha anmak için buraya geldik. Buraya gelen bütün gazeteci dostlarıma teşekkür ediyorum. Uğur Mumcu, kartel medyasının her zaman yaptığı gibi her şeyi alkışlayan, her şeyi doğru bulan, yok eden, yok sayan bir anlayışıyla gazetecilik yapmadı. Ben Uğur Mumcu'yu 1975-1977 soda grevinde tanımıştım. O dönem Cumhuriyet tarihinin en büyük mücadelesini veriyorduk. Maalesef bizim içinde bulunduğumuz haklı koşulumuzu anlatacak yerel gazetelerden başka bir gazete bulamıyorduk. Kimse bizden bahsetmiyordu. Kimse bizim haklılığımızı söylemiyordu. Ama o dönem Uğur Mumcu Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde bizden bahsetmiş ve bizim haklı mücadelemize destek vermişti" diye konuştu.

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna vurgu yapan Ünal, "Gazetecilik ülkeden, topraktan, vatandan yana olmaktır. Uğur Mumcu bunu yapmaya çalıştı. Uğur Mumcu'nun 20 yıl önce hayatı pahasına yazdıklarının ne kadar doğru olduğunu bugün ülkemizin geldiği noktaları görünce anlarız. Herkes bence 20 yıl önce Uğur Mumcu'nun ne yazdığına tekrar bakmalı ve okumalı. Oda o dönem kolayı seçebilirdi. Oda muhbirci olabilirdi, kalemini satabilirdi. Ama o kalemini ülkeden, topraktan ve halktan yana kullandı. Ne gördüyse onu yazdı. Araştırdı, araştırdı ama araştırmasının bedelini ona ödettiler. Biz Uğur Mumcu'yu anmayı sürdüreceğiz. Anadolu basını olarak yurdumuzla, vatanımızla, toprağımızla ilgili bize düşen görevlerle ilgili korkusuzca yazmayı sürdüreceğiz. Çünkü gazetecilik yazmaktır" şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de Türkiye'den daha nice Uğur Mumcu'ların yetişeceğine inandıklarını dile getirerek, "Kalemini satmayan, ülkesini seven ve satmadığı içinde hayatını kaybeden bir insandı Uğur Mumcu. Her zaman anacağız. Her zaman gönlümüzde olacak ve halkın gönlünde yaşayacak. Bu ülkeye, bu Anadolu basınından da daha nice Uğur Mumcu'ların çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteciler Uğur Mumcu'yu Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement