Adem Yılmaz - Daha önce sadece bir devlet üniversitesi ile az sayıda akademisyen ve öğrenciye sahip olan Gaziantep, açılan vakıf üniversiteleriyle yaklaşık 33 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversite şehri haline geldi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Zirve Üniversitesi ve Gazikent Üniversitesi ile üniversiteler şehri olma yönünde önemli bir adım atan kent, diğer alanlarda olduğu gibi eğitim, araştırma, geliştirme ve öğrenci yetiştirmede de marka olmayı hedefliyor. Sanko Holding'in sağlık alanında açacağı üniversite ile 3 vakıf bir de devlet üniversitesi olmak üzere şehirde, toplam 4 yüksek eğitim kurumu hizmet verecek.
AA muhabirinin konuyla ilgili görüştüğü Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, şehirde üniversite sayısının artmasının, bölgenin ve Gaziantep'in cazibe merkezi olmasına katkı sağladığını belirtti.
Eğitim alanında sadece bölgeye değil, Türkiye'ye ve Ortadoğu'ya hizmet verebilecek bir yapılanmanın olduğunu vurgulayan Yavuz Coşkun, bunun için de yeni üniversitelerin açılmasının güzel bir gelişme olduğunun altını çizdi. Vakıf üniversitelerin kendi döneminde açılmasını "mutluluk verici" olarak değerlendiren Coşkun, üniversite rektörleri olarak bir araya gelip istişare ettiklerini dile getirdi.
Zirve Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Kısa da, Gaziantep'in açılan üniversitelerle birlikte bilimsel referans merkezi olduğuna dikkati çekti.
Şehirde açılan üniversitelerin sadece Gaziantep'i değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni de temsil ettiğini vurgulayan Kısa, "Şehrimizde üniversitelerin kurulması ile bilimsel faaliyetlerin sadece Ankara'da yapılmadığı görüldü" diye konuştu.
Üniversitelere sadece bölgeden değil, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden de öğrenci geldiğini anımsatan Kısa, sadece kendi üniversitelerinde 237 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğünü dile getirdi. Kısa, üniversitelerin şehrin sosyal hayatına, ekonomisine ve kültürüne katkı sağladığını kaydetti.
-"Gaziantep artık üniversiteler şehri olarak anılıyor"-
Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir ise, üniversitelerin şehrin yapısını değiştirdiğini belirterek, "Bir şehirde üniversite sayısının artması, o şehre her yönüyle katkı sağlar" dedi.
Gaziantep'in artık üniversiteler şehri ve öğrenci şehri olarak da anıldığının altını çizen Özdemir, "Şehrimize sadece diğer illerden öğrenci gelmiyor. Sadece biz 20'ye yakın ülkeden öğrenciye eğitim veriyoruz. Bu da Gaziantep'in uluslararası bilinirliğine katkı sağlıyor" diye konuştu.
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olarak sağlık sektöründe faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, Gaziantep ve Türkiye'ye katkı sağlamak amacıyla sağlık eğitimi alanında yatırım yapmaya karar verdiklerini ifade etti.
Önümüzdeki yıl sağlık bilimleri üniversitesini kuracaklarını kaydeden Konukoğlu, bütün hazırlıkları tamamladıklarını ve sürecin devam ettiğini dile getirdi. Konukoğlu, Sani Konukoğlu Hastanesi'nin de araştırma ve uygulama hastanesi olarak SANKO Üniversitesi bünyesine geçeceğini ifade etti.
Konukoğlu, Gaziantep ve çevre illerin yanı sıra İran, Irak ve Suriye'den gelecek hastalara da hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.
- GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Gaziantep Bilimsel Cazibe Merkezi Oluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?