Gökhan; "Aydın'da Rant Çukuru Var" - Son Dakika
Yerel

Gökhan; "Aydın'da Rant Çukuru Var"

Gökhan; "Aydın\'da Rant Çukuru Var"

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Belediyesi'nin Aydınlıya ait arazileri imar değişikliği ve takas yöntemiyle birilerine peşkeş çektiğini iddia etti.

12.06.2013 15:36

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Belediyesi'nin Aydınlıya ait arazileri imar değişikliği ve takas yöntemiyle birilerine peşkeş çektiğini iddia etti.

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem tarafından ortaya açıklan Aydın'daki rant iddialarıyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

Mehmet Erdem'e Aydınlılar adına teşekkür eden Gökhan Ökten, "Yeşil alan olarak kayıtlı olan ve 30 Mayıs 2012'de yarısı 150 bin TL'ye bir şahıs tarafından satın alınan arsa, 02 Ekim'de imar değişikliği yapılarak ticari alana dönüştürülüyor. Nasıl oluyorsa Aydın Belediyesi, bu arazi için belirlenen 1 milyon 144 bin TL bedel için Didimli Müslüm Serhat Polat'a Kemer Mahallesi'nde 2 ve Kuyulu köyünde de 1 adet olmak üzere 3 ayrı arsayla vererek takas yapıyor. Bu arkadaş çok ileri görüşlü bir arkadaşımızmış ki, birden değeri 10 kat artan bir araziyi satın almış. Takas edilen arazilerinin değerinin 2-3 milyon TL'yi bulabileceğini düşünüyorum.

Bizim bunların hiçbirinden haberimiz yok. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdem'e AK Parti İlçe Başkanı olarak değil, bir Aydınlı olarak teşekkür ediyorum. Aydınlıya pahalıya mal olan bir tezgahı ortaya çıkardı. Bir rant paylaşımı ve rant kavgasını gözler önüne serdi" dedi.

Yaşananların ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun çıkıp açıklama yapmaya çekindiğini öne süren Ökten, "Sayın Belediye Başkanı adına çıkıp CHP Merkez İlçe Başkanı açıklama yapıyor. İlçe Başkanının açıklamalarını da çok sağlıklı bulmuyorum. Biz takasa konu olan tüm arsalar için var olduğu iddia edilen mahkeme kararlarını ve değer tespit tutanaklarını belediyeden talep ediyoruz. Aydın Belediyesi, yeşil alanda imar değişikliği yaparak 5-6 sonra nasıl 10 kat daha fazla paraya burayı satın aldı? Didim'deki şahıs, burayı nasıl satın aldı ve 3-5 ayda nasıl imar değişikliği yapıldı? Buradaki rantı kimler paylaştı? Müslüm Serhat Polat ile Aydın Belediyesi arasında nasıl bir ilişki var? Aydın Belediyesi'nin kamuoyuna adliye binası diye lanse ettiği alan yoksa burası mıydı? Aydın'da bir rant çukuru var. Adliye yeri bahane, rant şahane" diye konuştu.

"AYDIN BELEDİYESİ BECERİKSİZ DEĞİLMİŞ"

CHP'li Aydın Belediyesi'nin çalışmalarını daha önce beceriksiz ve bilgisiz bularak eleştirdiklerini anımsatan Ökten, şunları söyledi: "Sayın Belediye Başkanı bir yerel gazeteye 'Biz burayı adliye yeri olarak düşünmüştük. Adliye, Serçeköy'e yapılacak olunca biz bu arsayı halkımıza mesire alanı olarak hizmete sunacağız' şeklinde bir açıklama yapmış. Peki şimdi takasla diğer şahsa verilen Aydınlının arsaları ne olacak? Vatandaşa ait olan mülkleri dağıtıyorsunuz. Bu tezgah Aydınlıya pahalıya mal oldu. Biz daha önce CHP'li Aydın Belediyesi'ni beceriksizlik ve bilgisizlikle suçlamıştık ama bu işte apayrı bir beceri ve ustalık var. Aydınlının malını rant tezgahının içerisine atıyorlar. Aydınlının malının peşkeş çekilmesine izin veremeyeceğiz ve bu sürecin takipçisi olacağız" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökhan; 'Aydın'da Rant Çukuru Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement