Gürcü Öğrenciler Marmaris'te Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Gürcü Öğrenciler Marmaris'te Yarıştı

Gürcü Öğrenciler Marmaris\'te Yarıştı

Gürcistan Sanatçılar Birliği'nin Marmaris'in Armutalan Beldesi'nde düzenlediği klasik müzik ve resim yarışması sona erdi.

28.09.2013 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Sanatçılar Birliği'nin Marmaris'in Armutalan Beldesi'nde düzenlediği klasik müzik ve resim yarışması sona erdi.

Gürcistan Devlet Konservatuarı Klasik Müzik ve Resim Bölümü Öğrencilerinin katıldığı yarışma 4 gün boyunca çeşitli kategorilerde yapılarak son buldu. Yaklaşık 200 müzisyen ve ressamın katıldığı ödül töreni ve kapanış seremonisine Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve Yardımcısı Zeki Danışman katıldı. Başkan Muhammet Ünlü festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, belediye yönetimi olarak kültür ve sanata her zaman destek olduklarını, bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Ünlü, "Biz belediye yönetimi olarak sanata, kültüre her zaman destek oluyoruz. Bu gurup geçen yıl bize geldi ve böyle bir yarışma yapmak istediklerini söyledi. Bizde elimizden gelen desteği verdik. Şu anda da 2. sini tamamladılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Ben şu anda yarışmaların yapıldığı salonu bu guruba tahsis eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a ve Halkla İlişkiler Bölümü çalışanlarına çok teşekkür ederim.Klasik müzik bizde pek tanınmıyor. Bu tür organizasyonlarla tanınıp sevileceğine inanıyorum. Ayrıca şu anda burada 200 den fazla müzisyen, eğitici ve veli var. Bu insanlar bizim kültürümüzü tanıyorlar. Bizde onlarınkini. Turizme katkı sağlıyorlar ve yerinde tanıtım oluyor. Buradan gidenler mutlu olarak ayrıldıklarında bizim en iyi tanıtımımızı yapacak" dedi.

Gürcistan Sanatçılar Birliği Başkanı Profesör Nino Kupataze, "İki yıl önce bölgeye tatile geldik ve burayı çok beğenmiştik. Bunun üzerine Gürcistan Devlet Konservatuvarında eğitim gören müzisyenler ve ressamlar arasında bir yarışma yapmaya karar verdik. Geçen yıl ilkini gerçekleştirmiş ve çok başarılı olmuştuk. Şu anda 200 müzisyen ve ressam kendi kategorilerinde yarıştılar. Başarılı olanlara para ödülü veriyoruz. Ayrıca kategorilerinde birinci olanlara bir yıl Amerikada eğitim bursu veriyoruz. Bizim geçen yıl yapılan yarışmalara ve şu anda yaptığımız yarışmalara Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve Başkan Yardımcısı Zeki Danışman çok destek oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışma kapanışında başarılı olanlara ödüller verildikten sonra, Gürci ünlü sanatçıların verdiği konserle festival sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürcü Öğrenciler Marmaris'te Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement