Hayırseverlerden Eğitime 130 Milyonluk Katkı - Son Dakika
Yerel

Hayırseverlerden Eğitime 130 Milyonluk Katkı

Önder Felek - Konya'da hayırseverlerin, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde 2003 yılından bugüne kadarki katkısının 130 milyon lirayı bulduğu bildirildi.

06.01.2012 11:41

Önder Felek - Konya'da hayırseverlerin, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde 2003 yılından bugüne kadarki katkısının 130 milyon lirayı bulduğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitime yüzde 100 destek kampanyasının başladığı 2003 yılında Konya'da derslik sayısının 11 bin 829 olduğunu anımsattı.

Şahin, 2003 yılından bugüne kadar bakanlık tarafından ayrılan genel bütçe, İl Özel İdaresi ve yüzde 100 eğitime destek kampanyasıyla Konya'da derslik sayısının 17 bin 830'a ulaştığını söyledi.

Dersliklerin üçte birinin hayırseverler tarafından yapıldığını ifade eden Şahin, yüzde 100 eğitime destek kampanyası kapsamında yaklaşık bin 600 dersliğe hayırseverlerin katkıda bulunduğunu belirterek, "Bu dersliklerin bin 300'e yakını tamamlanmış ve sisteme kazandırılmış. Diğerleri ise protokolleri yapılmış, yapımları devam eden veya yapım aşamasında olan derslikler. Neredeyse haftada bir gün yeni yapılacak dersliklerle ilgili protokoller imzalıyoruz. Haftanın belli günlerinde eğitime gönül veren iş adamlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Şahin, yüzde 100 eğitime destek kampanyasında bugüne kadar 170 civarında protokol imzaladıklarını dile getirerek, sadece dersliklerin hesap edilmesi durumunda bile hayırseverlerin katkısının 100 milyonu aştığını, araç gereç, lojman, spor salonu gibi katkılar hesaba katıldığında ise kampanyanın başlangıcından bugüne kadarki hayırsever katkısının 130 milyon lirayı bulduğunu vurguladı.

2003 yılından önce eğitime olan vatandaş duyarlılığının daha az olduğunu anlatan Şahin, 2003'ten sonra kampanyalarla artırılan vatandaş duyarlılığının elde edilen başarıda etkili olduğunu belirtti.

-"Derslik ihtiyacı var"-

Milli Eğitim olarak derslik başına düşen öğrenci sayısının 30'u geçmemesi gibi bir hedef koyduklarına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Sabah çocuklar gün doğmadan okul yoluna düşüp yatsıya kadar okulda kalmasınlar. Sabah saat 9.00 gibi okula gitsinler, 14.00-15.00 gibi okuldan ayrılsınlar istiyoruz. Hiç olmazsa çocuk okul dışında dinlenmeye, eğlenmeye, araştırmaya, çalışmaya zaman ayırabilsin. Bu hedefi gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için dersliğe ihtiyacımız var. Aslında Konya ortalamasını aldığımızda bir sıkıntı gözükmüyor. Ama nüfus yoğunluğunun olduğu Selçuklu, Karatay, Meram, Akşehir ve Ereğli gibi ilçelere bakıldığı zaman okulların çoğunda ikili öğretim yaptığımızı ve dersliklere düşen öğrenci sayısının da 36-40 aralığında olduğunu görüyoruz. Meslek liselerinde bu rakam 50'nin de üzerine çıkıyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'a düşürebilmek ve normal öğretim yapabilmek için bin 350 dersliğe daha ihtiyacımız var. Aslında bu çok zor değil. Özel İdare bütçesi, Bakanlık tarafından ayrılan genel bütçe, yüzde 100 eğitime destek kampanyası kapsamında hayırseverlerin katkısı ile kısa sürede fiziki yapılardaki sıkıntıdan kurtulacağımıza inanıyorum. Kurtulmamızın da gerekli olduğunu düşünüyorum."

Konya'da 21 bin civarında öğretmenin görev yaptığını bildiren Şahin, bin civarında öğretmene daha ihtiyaçlarının olduğunu sözlerine ekledi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayırseverlerden Eğitime 130 Milyonluk Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement