Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrastic'ten Vali Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrastic'ten Vali Düzgün'e Ziyaret

Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.

16.02.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye ile Hırvatistan arasında çok güzel bağların ve kültürel ilişkilerin olduğunu söyledi. Düzgün, "Hırvatistan'ı görmedim ama çok güzel bir coğrafyaya ve doğal güzelliklere sahip olduğunu biliyorum. Yaklaşık 6 bin yıl öncesine ait eserler buradaki arkeolojik kazılarla ortaya çıkartılmış ve Kültepe başta olmak üzere ilimizdeki değişik ören yerlerinde arkeolojik çalışmalar ile alakalı Kayseri Arkeoloji Müzesi'de bu bakımdan oldukça zengindir ve çok değerli eserlere sahiptir. İnşallah yaz döneminde de Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz bir protokol sonucu Roma dönemine ait olan Kayseri Kalesi içerisinde de yeni bir arkeoloji müzesini açacağız. Kayseri'de bulunan Erciyes Dağı'da Türkiye'de gelecek vaat eden kaya merkezlerinin başında yer alıyor" dedi.

Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic ise, Kayseri'nin ticari kapasite ve yeteneklerinin daha yüksek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu tarihi ve kültürel şehirde bulunmak benim için çok büyük bir onurdur. Bu Kayseri ve Hırvatistan'ı yakınlaştıran bir unsurdur çünkü aynı unsurlar bizde de var. aynı zamanda insanların arkadaşlığını da destekliyoruz. Sizin ticari kapasite ve yetenekleriniz daha yüksek. Türkiye ile Hırvatistan çok iyi politik ilişkilere de sahiptir. İnsan insana olan ilişkilerimiz de çok iyi. Bunların dışında sadece ekonomik ilişkilerimiz eksik kalıyor. Bu ziyaretimiz ile kültürel ilişkilerimizin yanı sıra ekonomik ilişkilerimizin de gelişmesini umuyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrastic'ten Vali Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement