Holsamder, Samsunlular Geces'inde Omü'yü Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Holsamder, Samsunlular Geces'inde Omü'yü Ağırladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü'nce Avrupa Birliği (AB) Yüksek Öğretim Programlarından "Erasmus Eğitim Programı" kapsamında Almanya'da bulunan personeller, eğitim çalışmalarının yanı sıra üniversitenin de tanıtımına katkı sağlıyor.

02.01.2012 14:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü'nce Avrupa Birliği (AB) Yüksek Öğretim Programlarından "Erasmus Eğitim Programı" kapsamında Almanya'da bulunan personeller, eğitim çalışmalarının yanı sıra üniversitenin de tanıtımına katkı sağlıyor.

Bir süredir Almanya'da bulunan OMÜ personeli Hollanda Samsunlular Derneği'nin (HOLSAMDER) davetlisi olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen Samsunlular Gecesi'ne katıldı.

Hollanda'nın Tilburg kentinde düzenlenen Samsunlular Gecesi'nde konuşan HOLSAMDER Başkanı Cengiz Yıldız, her yıl geleneksel olarak düzenlenen geceye bu yıl Almanya'da eğitim faaliyetinde bulunan OMÜ personelinin de özel olarak davet edildiğini söyledi.

Yıldız, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan ve Samsun'da bulunan OMÜ'nün Avrupa ülkelerinde tanıtılmasının bütün Samsunlu gurbetçilerin görevi olduğunu belirterek, "OMÜ, bizim kentimizin üniversitesidir. Bütün Avrupa ülkelerinde tanıtmak ve buradan gelen dostlarımıza yardımcı olmak zorundayız. Herkes bu konuda üzerine düşen görevi yapmalıdır. Avrupa ülkelerindeki üniversiteler ile OMÜ arasında yeri geldiğinde köprü görevi kurmak zorundayız. Samsun'dan, Almanya'ya gelen OMÜ personeli İhsan Güler ve Rasim Aydın'ı davet ettik. Hollanda'da OMÜ'yü tanıtmalarını arzu ettik" dedi.

Hollanda ve Almanya'da iş yerleri bulunan Samsunlu işadamı Zafer Ünyeli ise, Avrupa ülkelerinde Samsunluların birlik ve beraberlik içinde olduğunu, Samsun'un menfaatleri ve tanıtımı için ellerinden gelen çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Samsunlular Gecesi'ne katılan OMÜ personeli İhsan Güler, eğitim amacıyla geldikleri Almanya'nın birçok kentinde üniversitenin tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Güler, Samsun'un kabuğunu kıran ve gelişme gösteren bir kent olduğunu belirterek, "OMÜ, Samsun'un lokomotifidir. Öğrenci, öğretim üyesi ve personel sayısı ile bir şehir büyüklüğünde. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edebilmek ve tanıtımına katkı sağlayabilme adına çalışıyoruz. Böyle bir etkinlikte özellikle Samsunluların birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması bizi gururlandırdı" dedi.

OMÜ Personeli Rasim Aydın ise, OMÜ'de sadece Türk vatandaşı öğrencilerin değil yabancı uyruklu öğrencilerinde eğitim gördüğünü belirterek, Almanya ve Fransa'daki yabancı uyruklu öğrencilerin de OMÜ'de eğitim görebileceğini kaydetti.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Holsamder, Samsunlular Geces'inde Omü'yü Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement