Iğdır'da Atıkların Ekonomiye Kazandırılması Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Atıkların Ekonomiye Kazandırılması Çalışmaları

Iğdır\'da Atıkların Ekonomiye Kazandırılması Çalışmaları

Iğdır'da, geri dönüşüm kategorisine giren kağıt, plastik, cam, metal gibi atıkların toplanması çalışmaları kapsamında kentteki hurdacılar ile toplantı yapıldı.

26.09.2012 14:32

Iğdır'da, geri dönüşüm kategorisine giren kağıt, plastik, cam, metal gibi atıkların toplanması çalışmaları kapsamında kentteki hurdacılar ile toplantı yapıldı.

Iğdır Belediyesi Meclis salonun da yapılan ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk'ın başkanlık ettiği toplantıya; hurdacılarla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Serhat Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldılar. Başkan Vekili Malk, Avrupa Birliği uyum yasalarına çerçevesinde Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı; 'Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği' gereğince ambalaj atıkları ayrı ayrı toplanması gerekliliğine işaret etti. Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince hazırlanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı doğrultusunda; firmaların lisans alarak bu sürece dahil olması gerekmekte olduğunu söyledi. Lisans alan firma bu atıkları toplama yetkisine sahip olacağının belirten Malk, "Biz de Belediye ve Çevre Hizmetleri Birliği olarak bu lisans alan firmaya destek ve kolaylık sağlayacağız. Konunun öneminin farkında olan belediyemiz "Her Atık Çöp Değildir, Yarınlar Çöpe Gitmesin" sloganıyla hareket ederek ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması için, merkez mahallelerde bu işe başlayacağız. Bu doğrultuda kamu kurumları, okullar, iş yerleri, marketler ve konutlardan çıkan ambalaj atıkları belli programlar çerçevesinde toplanacak ve yeniden hammadde olarak değerlendirilecektir. Çevre kirliliğini azaltmak, katı atık depolama sahalarının kullanım ömrünü uzatmak, ekonomiye katkıda bulunmak, enerji verimliliğini sağlamak ve küresel ısınmayı yavaşlatma, amacıyla kentimizin genelinde ambalaj atıkları muhtelif yerlere yerleştirilecek geri kazanım kumbaraları da bırakılacaktır" dedi.

Iğdır'da hurdacılık yapan firma yetkilileri ise, kendi aralarında görüşme yaptıktan sonra bu söz konusu projeye gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtiler. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Atıkların Ekonomiye Kazandırılması Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement