Iğdır Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı - Son Dakika
Yerel

Iğdır Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

Rektör Prof. Dr. Yılmaz: "Bu sene Ziraat, Mühendislik, İlahiyat, Fen Edebiyat ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerine lisans öğrencisi aldık.

16.10.2014 16:43

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, önümüzdeki yıl Güzel Sanatlar, Turizm ve Sağlık Bilimleri fakültelerine öğrenci alarak aktif fakülte sayısını 8'e çıkaracaklarını söyledi.

Iğdır Üniversitesi'nin 2014-2015 akademik yılı açılışı Karaağaç Kampüsü'ndeki konferans salonunda düzenlenen törenle yapıldı.

Törende konuşan Rektör Yılmaz, Iğdır'ın her geçen gün büyüdüğünü ve bunda da üniversitenin önemli bir etkisinin olduğunu anlattı.

Bundan 6 yıl önce mera olan bir arazi üzerine büyük bir kampüs inşa ettiklerini belirten Yılmaz, "2008 yılında üniversitenin kurulmasıyla Iğdır'ın önü açıldı, Iğdır'ın ağırlık katsayısı artmaya, gelişmeye ve büyümeye başladı. Üniversitemizdeki öğrenci sayısı 5 bine ulaştı. Iğdır, tarihinde ilk defa yabancı uyruklu öğrencilerle buluştu" dedi.

Yılmaz, üniversite bünyesinde kurulan araştırma merkezleriyle bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladıklarını aktardı.

Her büyük şehrin önemli bir üniversiteye ev sahipliği yaptığını vurgulayan Yılmaz, "Iğdır Üniversitesi de her geçen gün büyüyor. Bu sene Ziraat, Mühendislik, İlahiyat, Fen- Edebiyat ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerine lisans öğrencisi aldık. Önümüzdeki yıl ise Güzel Sanatlar, Turizm ve Sağlık Bilimleri fakültelerine öğrenci alarak aktif fakülte sayımızı 8'e çıkaracağız. Bu şekilde üniversitemiz bölgesinde önemli bir yere sahip olacak" diye konuştu.

Rektör Yılmaz, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanını artırmak istediklerini belirterek, özellikle Azerbaycan ve İran gibi komşu ülkelerden öğrenci almayı planladıklarını dile getirdi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement