"İnsaf, İnsaf, Karşıdaki de İnsan" - Son Dakika
Yerel

"İnsaf, İnsaf, Karşıdaki de İnsan"

"İnsaf, İnsaf, Karşıdaki de İnsan"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hüseyin Kayapınar, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarına tepki gösterdi.

12.07.2014 11:27  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN KAYA - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hüseyin Kayapınar, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarına tepki göstererek, "Bizim, dini bir kurumda çalışan biri olarak yapabileceğimiz ve söyleyebileceğimiz şey; 'insaf, insaf, karşıdaki de insan'. Dünya büyük, bu dünyaya hepimiz de sığarız. Niye bu kadar bu sıkıntı, bu acı?" dedi.

Kayapınar, "Ramazan Buluşmaları" kapsamında geldiği Malatya'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın, İslam aleminin en fazla değer verdiği, içerisinde başka zamanlarda olmayan birçok ibadetin yaşandığı bir ay olduğunu belirterek, bu ayda Müslümanlar olarak Allah'ın rahmetini, bağışını hep umut ettiklerini söyledi.

Bu mübarek ayda, İslam coğrafyasında son derece üzücü ve insanı kahredici olaylar yaşandığını dile getiren Kayapınar, bir taraftan Müslümanların Suriye'de, Irak'ta birbirini kırdığını, bazılarının da bu işi İslam adına yaptığını belirttiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir taraftan da başka din mensupları, Müslümanlara acı çektirmeye, onları öldürmeye devam ediyor. Bir tarafta Irak, göründüğü gibi Müslüman Müslüman'ı öldürüyor, her ikisi de Kelime-i Tevhid getiriyor, her ikisi de tekbir getiriyor ama nasıl iş, insanın anlayacağı gibi değil. Öbür taraftan, Suriye'de olanlar malum. Şimdi, Filistin'deki kardeşlerimiz de yeni bir baskıya, yeni bir katliama maruz kalmış durumda. Doğrusu, bu, bizi son derece üzüyor ama ne yapabiliriz. Dünya, bunlara sahip çıkmalı, tüm İslam alemi bu insanlara sahip çıkmalı. Bizim, kişisel olarak yapabileceğimiz şey; dua etmek, onların acılarını paylaşmak, eğer yapabilirsek elimizden gelen maddi yardım."

- "İnsan öldürmek, en büyük günahtır"

"İnsan öldürmek, en büyük günahtır" diyen Kayapınar, Kur'an-ı Kerim'de İsrailoğullarına hitaben "Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir" denildiğini belirterek, "İşin çok farklı boyutları var. Bizim, dini bir kurumda çalışan biri olarak yapabileceğimiz ve söyleyebileceğimiz şey; 'İnsaf, insaf, karşıdaki de insan'. Dünya büyük, bu dünyaya hepimiz de sığarız. Niye bu kadar bu sıkıntı, bu acı?" diye konuştu.

Kayapınar, Müslüman olsun olmasın tüm insanların zulme uğramasının, öldürülmesinin çok üzücü olduğunu söyledi.

Müslümanları birlik olmaya çağıran Kayapınar, "Eğer bir Müslüman bir Müslüman'ı öldürüyorsa, o, Müslüman olmayan birinin bir Müslüman'ı öldürmesini umursamaz ki zaten kendisi öldürüyor. Birçok Müslüman ülke, maalesef zalimlere arka çıkıyor. İşe neresinden baksak acı verici ve İslam alemi için utanç verici" dedi.

"Türkiye kadar Müslümanlara sahip çıkan başka bir ülke yok"

Türkiye'nin mazlumlara yardım elini uzattığını belirten Kayapınar, "Bugün, Türkiye kadar Müslümanlara sahip çıkan başka bir ülke yok. Ülkemizde 1 milyona yakın Suriyeli mülteci var. Ramazan dolayısıyla özellikle ağırlık kazanan maddi yardımlar, Arakan'a kadar gidiyor, Filipinlere gidiyor. Rusya'nın birçok bölgesindeki insanlara, Balkanlara... Bizim insanımız, bizim milletimiz, Allah'a çok şükür devletimizle beraber, bu yoksul insanlara, bu horlanan insanlara ellerinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor. İnşallah Allah, onlara güç verir de bizim yardım etmemize gerek kalmaz. Asıl önemlisi o, yoksa elden gelen öğün olmaz, o da her zaman bulunmaz" şeklinde konuştu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hüseyin Kayapınar, bu mübarek günlerde mazlumlara dua edilmesi ve gönüllerin o insanlara biraz daha fazla yaklaşması gerektiğini belirterek, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında hoşgörünün, huzurun, barışın ve kardeşliğin hakim olmasını diledi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'İnsaf, İnsaf, Karşıdaki de İnsan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement