Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika
Yerel

Irak Sınırındaki Olay

Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayla ilgili olarak Siirt'te Eğitim Bir Sen tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

02.01.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayla ilgili olarak Siirt'te Eğitim Bir Sen tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Bir Sen İl Başkanı Adil Doğrusever, Güres Caddesinden Sancaklar İlköğretim Okulu önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'de akıtılan her damla kanın yürekleri yaktığını belirtti.

Olayın şiddetten beslenenlere can suyu olduğunu kaydeden Doğrusever, Türkiye'de karanlıklar içeren geçmişin tortularının yok edilmesi için kararlı adımlar atıldığını, yeni anayasa çalışmasına toplum kesimlerinin katkısının alındığını bildirdi.

Doğrusever, hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın toplumu ciddi manada rahatlatan meclis konuşmasının olumlu yansımalarının yaşandığı günlerde gerçekleşen ve toplumun bütün kesimlerinin vicdanını kanatan bu tatsız olayın yürekleri yaraladığını kaydetti.

Dün olduğu gibi bugün de kandan beslenen, puslu havayı nimet bilen canilerin varlığını bildiklerini ifade eden Doğrusever, şunları dile getirdi:

"Bu canilerin toplumun refahını, kardeşliğini, barışını ve bütünlüğü bozmak adına ellerinden geleni esirgemedikleri bir ortamda Uludere'de yaşanan sivil kayıplarda kimlerin kazançlı, kimlerin zararlı çıktığına iyi bakarak değerlendirme yapmamız gerektiğini düşünmekteyiz. Bir kez daha haykırmak istiyoruz ki, bu ülkede akıtılan her damla kan yüreğimizi yakmaktadır. Uludere'de yaşanan ve 35 sivil vatandaşımızın hayatına mal olan talihsiz olaya da aynı oranda tepki gösteriyor ve kınıyoruz. Olayın bütün detaylarıyla aydınlatılmasını, sorumlularının hukuk önüne çıkarılmasını bekliyoruz.

Siirt sivil toplum kuruluşları olarak, yıllardır yaşadığımız coğrafya da cereyan eden sorunun demokratik yöntemlerle çözümünün gerektiğini düşünüyoruz. Çözümün adresinin TBMM olduğunu bir kez daha haykırırken, meclisin boş bıraktığı noktalarda uzlaşmaların devam etmesinin önüne geçilemeyeceğini hatırlatıyoruz. Meclisin insiyatifi elinde bulundurmasını, en son yaşanan talihsiz olayla ilgili de TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun olayı her yönüyle ve ivedilikle araştırıp, sonuçlarını Türkiye kamuoyuyla paylaşmasını talep ediyoruz."

- SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement