İşçilerde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

İşçilerde Toplu Sözleşme Sevinci

İşçilerde Toplu Sözleşme Sevinci

Samandağ Belediyesi'nde görev yapan 88 işçi düzenlenen törenle toplu sözleşme imzaladı.

12.01.2012 17:43

Samandağ Belediyesi'nde görev yapan 88 işçi düzenlenen törenle toplu sözleşme imzaladı.

Samandağ Belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında süren görüşmeler olumlu sonuç vererek anlaşmaya varıldı. 88 işçiyi ilgilendiren sözleşme Belediye Başkanı Mithat Nehir ve Genel- Hizmet İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Güleryüz arasında imzalandı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Nehir, işçi haklarında geçmişe oranla önemli düzenlemeler yaptıklarını ve personel maaşlarının düzenli olarak verildiğini söyledi.

Samandağ Belediyesi'nin kangrenleşmiş sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu emekli olan 64 kişinin tüm biriken ödemelerinin yapıldığını ifade eden Nehir, şöyle konuştu:

" İller Bankası'ndan 2 milyon 456 bin TL tutarında teminat mektubu aldık. Bu mektup karşılığında Halk bankası tarafından 36 ay vadeli kredi alarak kalan emeklilerin alacaklarını ödedik. 6111 sayılı yasa ile gönderdiğimiz 43 personelimizin alacaklarını ödedik ve her zaman onların yanında olacağımızı söyledik. Temel düşüncemiz işçinin emekçinin haklarının ödenmesi yönünde olacaktır. Belediye yönetimine geldiğimizde temel ilkemiz olan personelin refahı, çalışma ortamı ve iş düzenini en iyi şekilde sağlamaya çalıştık. Yaptığımız sözleşme ile sizleri enflasyona ezdirmedik Her zaman çalışandan üretenden yana taraf olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Hepinize hayırlı uğurlu olsun."

Sendika başkanı Güleryüz'de başkan Nehir'e teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de işçi haklarını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Daha sonra karşılıklı olarak sözleşme imzalandı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşçilerde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement