Karabaş-I Veli, Arapgir'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Karabaş-I Veli, Arapgir'de Anıldı

Karabaş-I Veli, Arapgir\'de Anıldı

Halvetiyye-Şabaniyye tarikatının Karabaşiyye kolunun kurucusu Arapgirli Karabaş-ı Veli'yi anma ve anlatmak için Arapgir Belediyesi tarafından panel düzenlendi.

10.06.2013 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halvetiyye-Şabaniyye tarikatının Karabaşiyye kolunun kurucusu Arapgirli Karabaş-ı Veli'yi anma ve anlatmak için Arapgir Belediyesi tarafından panel düzenlendi.

Arapgir'deki panele, İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Ömer Tuğrul İnançer, TDV İSAM Temsilcisi Doç. Dr. Semih Ceylan, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Dr. Mustafa Tatcı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesinden İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Öğrenim Üyesi Muhammed Bedirhan, Fırat Üniversitesinden Doç. Dr. İsmail Aytaç, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Korosundan Neyzen-Bestekar Hakan Avlan, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Levent İskenderoğlu, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde konuşan Karabaş-ı Veli'nin öğrencisi Ömer Tuğrul İnançer, "Eğer müminlerin şahadeti bir mana etmeseydi, musallada 'Nasıl Bilirdiniz' diye sormazlardı. Senin bir güzel ağzın ve gönlünün ifadesi olan 'İyi Bilirim' lafından dolayı Allah seni mahcup etmemek için o kulunu affediverir. Senin benim bir meftaya şahadetimiz kabul oluyor da asırlardır bu zatı şerifin, Karabaş-ı Veli'nin peşine takılanlar, o yoldan yetişenler, büyüyenler, onların şahadeti onun evliyalığına niye yetmesin" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabaş-I Veli, Arapgir'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement