Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Karabük'ten Kısa Kısa

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Safranbolu'da yapıldı.

29.08.2014 15:52

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Safranbolu'da yapıldı.

BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Cinci Hanı'ındaki toplantıda, Karabük, Bartın ve Zonguldak'taki kalkınma ajansının yatırımlarını ele aldıklarını söyledi.

Daha sonra İsveç'ten gelen bir heyet  bölgeye kurulması planlanan katı atıklardan enerji üretim tesisi konusunda bilgi verdi.

Toplantıya Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Zonguldak Valisi Ali Kaban ve yönetim kurulu üyeleri  katıldı.

- 30 Ağustos Zafer Bayramı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vergili, mesajında, 92. yılı dönümü kutlanan zaferin, Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir destan olduğunu belirtti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla 92 yıl önce verdiği mücadeleyi ve gösterdikleri kahramanlığı yürekten hissettiklerini vurgulayan Vergili, mesajında şunları kaydetti:

"Türk milleti, bu zaferle tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde, işgalci güçlere unutulmayan bir ders verdi. Türk milletinin hiçbir şeklide bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını bütün dünyaya duyurmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın içten duygularımla kutluyorum."

Aksoy ise, 30 Ağustos'un yok edilmek istenen Türk milletinin, tarihe yön vermeye devam edeceğinin kanıtı olduğunu bildirdi.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan arındırıldığını ve istiklal mücadelesinin hak ettiği büyük zaferle taçlandırıldığını kaydeden Aksoy, tüm Türk milletinin bayramını kutladı.

Uysal da 30 Ağustos Zaferi'nin milli mücadele boyunca sergilenen eşsiz vatanseverlik ve kahramanlığın en büyük örneği ve tarihe altın harflerle yazılan bir zafer olduğunu bildirdi.

Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeden var olacağının dünyaya gösterildiğini aktaran Uysal, "Bütün imkansızlıklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi, milli birlik ve beraberlik duygusu içinde daha da yüceltmek ve güçlendirerek gelecek nesillere aktarmak olmalıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadesini kullandı. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement