'Karla Mücadele" Kahramanları - Son Dakika
Yerel

'Karla Mücadele" Kahramanları

Önder Felek - Serhat Zafer - Yoğun kış şartlarının yaşandığı Sivas'ta, İl Özel İdaresi'ne bağlı 210 kişilik ekip, sürgün ve tipi nedeniyle kar kalınlığının zaman zaman 2 metreyi bulduğu bin 780 mezra ve köyün 8 bin kilometrelik yolunu ulaşıma...

11.01.2013 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önder Felek - Serhat Zafer - Yoğun kış şartlarının yaşandığı Sivas'ta, İl Özel İdaresi'ne bağlı 210 kişilik ekip, sürgün ve tipi nedeniyle kar kalınlığının zaman zaman 2 metreyi bulduğu bin 780 mezra ve köyün 8 bin kilometrelik yolunu ulaşıma açık tutmak için gece gündüz çalışıyor.

Yüzölçümü açısından Türkiye'nin ikinci büyük ili olan, yerleşim yeri sayısı bakımından ise ilk sırada yer alan ve kış şartlarının hemen hemen her yıl çok çetin geçtiği Sivas'ta, bin 200'ü köy toplam bin 780 yerleşim yeri bulunuyor.

İl Özel İdare ekipleri, yüzlerce köy ve mezra yolunda yılda ortalama 30 bin kilometre karla mücadele çalışması yürütüyor. 210 personel, 106 iş makinesiyle köyleri ve mezraların yolunu açık tutmak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, son yerleşim yerine ulaşana kadar yol açma çalışmalarına ara vermiyor.

Kızılköy-Tokuş-Karabalçık grup köy yolundaki karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez ve ilçelerde yoğun şekilde karla mücadele ettiklerini söyledi.

Kış mevsiminin uzun ve yoğun geçtiğini, karla mücadelede çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Güner, daha kışın ve sezonun başı olunmasına rağmen 8 bin 460 kilometre kar mücadelesi yaptıklarını belirtti.

Güner, 112 Acil Servis ile müşterek çalıştıklarını, öncelikli olarak doğum ve hastalık vakalarına müdahale ettiklerini bildirdi.

-Ortalama 30 bin kilometrede karla mücadele yapılıyor-

Kış boyunca çalışanların özverili şekilde yoğun mesai yaptıklarını aktaran Güner, şunları kaydetti:

"Personelimiz çalışırken sabah 08.00'de gelip akşam 17.00'de gitmiyor. Çalışma yapılan bölgedeki tüm köy yolları ulaşıma açılana kadar orada görev yapıyor. Zamana bağlı çalışmıyoruz. Çalışmalarımız hedefteki köy yolu ulaşıma açılana kadar devam ediyor. Kış boyunca vatandaşlarımızı mağdur etmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mezralarla birlikte bin 780 yerleşim yerinin yolunu açmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz sene kış uzun sürdü, 44 bin 500 kilometre yolda kar mücadelesi yaptık. Bu, ortalamanın üzerinde oldu. Normalde ilimizde bir sezonda ortalama 30 bin kilometre civarında kar mücadelesi yapıyoruz."

Güner, iş makinelerinde Araç Takip Sistemi (GPS) olduğunu belirterek, sistem sayesinde ekiplerin hangi bölgede çalıştığını kolayca tespit ettiklerini ve olumsuz durumlarda hızlı müdahale yapabildiklerini bildirdi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan da, kırsalda yaşayan 300 bin kişinin ulaşımını rahat bir şekilde yapması konusunda gayret gösterdiklerini bildirdi.

Vatandaşların asılsız ihbarlarının ciddi manada kendilerini rahatsız ettiğini anlatan Ayhan, asılsız ihbar yapan kişilere idari yaptırım uygulanacağını söyledi.

Greyder operatörü İlhan Karademir, 25 yıldır karla mücadele ettiklerini ve zor şartlarda çalıştıklarını belirtti.

Kepçe operatörü Hulusi Orhan da gece gündüz demeden çetin şartlarda çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Karla Mücadele' Kahramanları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement