Kayak Merkezlerinde Son Durum - Son Dakika
Yerel

Kayak Merkezlerinde Son Durum

Kayak Merkezlerinde Son Durum

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 32, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 130 santimetre olarak ölçüldü.

03.01.2013 10:04

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 32, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 130 santimetre olarak ölçüldü.

Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de Gondol, Ejder, Vadi ve B liftleri ile 2B dışında bütün pistlerin açık olduğu bildirildi.

Polonya, Ukrayna, Rusya, İran, Gürcistan ve İngiltere başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler, kızak, kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Polat Otel Ön Büro Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otellerindeki doluluk oranının yüzde 90 olduğunu belirterek, farklı ülkelerden gelen misafirlerin konakladığını söyledi.

Bölgede kar yağışının etkili olmasının kendileri için önemli olduğunu ifade eden Baykal, "Doğal kar yağışının yanı sıra suni karlama sistemleri de devreye sokulmalı. Otelimizde Polonya, Rusya, Ukrayna, İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen konuklarımız var" dedi.

-Kars-

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Bayraktepe Kayak Merkezi'ni dolduran yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini yaşıyor.

Kar kalınlığı 130 santimetre olarak ölçülen kayak merkezinde 9 adet pistin de açık olduğu öğrenildi.

Ce-Mar Toprak Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, yerli ve yabancı turistlerden yoğun talep geldiğini belirterek, kayak merkezindeki bütün şartların ideal duruma getirildiğini söyledi.

Pistlerde yeterince kar olduğunu ifade eden Eroğlu, "Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan'dan turistler gelmeye başladı. Tur operatörleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde başka ülkelerden de turist kafileleri gelmeye başlayacak. Zaten yerli pazarda herhangi bir sorunumuz yok. Otelimizde doluluk oranı yüzde 90 civarında" diye konuştu.

Kayak merkezinde hizmet veren diğer otellerdeki doluluk oranları ise Çamkar Otel'de yüzde 85, Kar Otel'de ile Alpina Konaklarında yüzde 80 olduğu bildirildi.

Muhabir: Ayşe Yıldız - Hüseyin Demirci

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayak Merkezlerinde Son Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement