Kayseri Valisi Şerif Yılmaz Develi'de Hıdrellez Şenliklerine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz Develi'de Hıdrellez Şenliklerine Katıldı

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz Develi\'de Hıdrellez Şenliklerine Katıldı

Her yıl kutlanan ve geleneksel hale gelen Develi Hıdrellez Şenlikleri sıcak havaya rağmen kutlandı.

05.05.2013 17:33

Her yıl kutlanan ve geleneksel hale gelen Develi Hıdrellez Şenlikleri sıcak havaya rağmen kutlandı.

Etkinliğe Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Haluk Tunçsu, Enver Ünlü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, İstanbul'dan 20 dernek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla açıldı. Diyarbakır'dan gelen Grup Tello müzik grubuyla devam eden etkinlik büyük beğeni topladı. Sıcak havaya rağmen Develili vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu'da yaşayan insanların birlik ve beraberliğini sağlayan temel taşlar olduğunu belirten Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, bu temel taşların hem yaşanılması hem de gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, "Bu törenler bugün Anadolu'nun değişik yerlerinde değişik vesilelerle yapılmaktadır. Bir kısmı da yarın yapılacak. Bu coğrafyada birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edebilmemiz için, var olan bu kadim kültürümüze sahip çıkmalıyız. Bunu gelecek nesillere aktarmamız lazım. Bunun, tabi zorluğu yok mu? Vardır ama her zaman zora talip olmamız lazım. Savaşmak veya kavga etmek çok kolay ama bir arada yaşamak, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde yaşamak en büyük arzumuz ve bu zora talip olmamız lazım. Bunu gerçekleştirmemiz lazım. Hepimizin fazlası veya eksiği olabilir ama bizim bir bütün olarak, bu coğrafyada bunun değerini bilerek, geçmişten gelen bu kültürün, bize verdiği bu harcı, bu çimentoyu hiç bir zaman eksik etmememiz lazım." diye konuştu.

Hıdrellez törenlerinin Balkanlarda bile kutlandığını dile getiren Yılmaz, "Bu hıdrellez törenlerini bugün değişik yerlerde, hatta balkanlarda bile aynı bizim kültürümüzü yaşayan Osmanlı ecdadımızın götürdüğü yerlerde dahi aynı şekilde kutlandığını görebilirsiniz. Katılımınız için hepinize, özellikle il dışından gelen hemşerilerimiz de varmış. Onları da canı gönülden tebrik ediyorum. Çünkü kültürümüz de, memleketimiz de, vatanımızla, toprağımızla ilişkimizi kesmememiz lazım. Ben Kayseri'de bunu gördüm. Tüm Kayserili hemşerilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılanlara pilav dağıtan Yılmaz, daha sonra Yukarı Develi Hıdrellez Tepesi'ne ağaç dikti. Vali Şerif Yılmaz, vatandaşlarla beraber yemek sırasına girip yemeğini almak için kendisine sıra gelmesini bekledi. Yemeğin ardından geziye devam eden etkinliğe katılan vatandaşların yanına giderek bir süre sohbet etti. Yılmaz daha sonra, Seyyid-i Şerif Türbesi, Seyyid-i İmadettin Mahmut Türbesi, Siva Sitti Hatun Cami ve Devali Devlebey Türbesi'ni ziyaret etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Valisi Şerif Yılmaz Develi'de Hıdrellez Şenliklerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement