Keçiören'de Engelsiz Hayat Günleri - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Engelsiz Hayat Günleri

Keçiören\'de Engelsiz Hayat Günleri

Keçiören Belediyesi ve engellilerle ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen Keçiören'de 'Engelsiz Hayat Günleri'nin açılışı yapıldı.

04.12.2012 12:29

Keçiören Belediyesi ve engellilerle ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen Keçiören'de 'Engelsiz Hayat Günleri'nin açılışı yapıldı.

Keçiören Belediyesi ve engellilerle ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen Keçiören'de 'Engelsiz Hayat Günleri'nin açılışı yapıldı. Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki etkinlik engelli teknolojileri ve kurumlarını buluşturdu. Etkinliğin açılışına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Adıyaman Milletvekili

Muhammed Murtaza Yetiş, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, engelsiz bir yaşam için Keçiören Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalara dikkat çekti. Engellilerin günlük yaşam içerisinde karşılaştıkları sorunlara çözüm sağladıklarını belirten Başkan Ak, etkinliğin yapıldığı Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki çalışmalardan örnekler vererek, "Yunus Emre Kültür Merkezi, engelsiz bir kültür merkezi haline getirildi. Her yerine engelsiz bir şekilde ulaşılabilir hale getirildi. Rampasıyla, asansörüyle her noktasından faydalanabilir hale getirildi" dedi.

Engellilere yönelik çalışmalarda kolaylaştırıcı her türlü hizmeti önemsediklerine değinen Başkan Ak, gerek kaldırım gerekse bina çalışmalarında engelli vatandaşlara yönelik düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Engellileri toplumun bir parçası olarak gördüklerini belirten Başkan Ak, engellilerin hayatın içerisinde aktif şekilde yer alabilmesi için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, Türkiye'nin sosyal devlet olma yönünde önemli

bir gelişme gösterdiğine vurgu yaparak, engellilere yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Etkinlikte engellilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yetiş, katkılarından dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

AK Parti Ankara Milletvekili

Emrullah İşler ise, "İnsanın fiziksel olarak değil zihinsel olarak engelli olmaması lazım. 3 Aralık Engelliler Günü'nde engelsiz bir dünya temenni ederek hayatlarında başarılar kolaylıklar diliyorum" dedi.

Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ise, toplumdaki dezavantajlı grupların hayata ne kadar katıldıklarının toplumsal kalkınmanın göstergesi olduğuna dikkat çekti. Duyarlılıklarından dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür eden Dirim, Keçiören'de engelli vatandaşların normal vatandaşlarla aynı haklara sahip olmasını her fırsatta desteklediklerini söyledi.

Etkinlikte söz alan engelliler de Keçiören Belediyesi'nin engelli ve yaşlı sosyal tesisleri için ve yaşlı ve engellilere gösterdiği duyarlılık için Ak'a teşekkür etti. AK Parti döneminde engelli maaşlarının artırılması ve anayasada yer almalarının son derece önemli olduğuna değinen engelliler, katkı sunan herkese teşekkür ettiler.

Açılış törenin ardından katılımcılar, engellilere yönelik çalışmaların yer aldığı stantları gezerek bilgi aldılar. Katılımcılar daha sonra Yunus Emre Kültür Merkezi'nde öğrencilerin gösterilerini izledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Engelsiz Hayat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement