Kocaeli'de Sgk Primlerini Düzenli Ödeyen Kuruluşlara Plaket Verildi - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Sgk Primlerini Düzenli Ödeyen Kuruluşlara Plaket Verildi

Kocaeli\'de Sgk Primlerini Düzenli Ödeyen Kuruluşlara Plaket Verildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında 2011 yılında düzenli prim ödeyen, en çok istihdam sağlayan ve borcu olmayan kuruluşlara Kocaeli'de düzenlenen tören ile plaket verdi.

18.05.2012 16:50

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında 2011 yılında düzenli prim ödeyen, en çok istihdam sağlayan ve borcu olmayan kuruluşlara Kocaeli'de düzenlenen tören ile plaket verdi.

Seka Park Özsar Restorant'ta düzenlenen plaket töreninde düzenli prim ödeyen 41 kişi ve kuruluş plaketlerini aldı. Plaket törenine Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Fikri Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya ve çok sayıda SGK görevlisi katıldı.

Yemekli toplantı, Sosyal Güvenlik Kurumu tanıtım filminin izletilmesi ile başladı. SGK İl Müdürü Muharrem Akbaş, "Toplam 468 bin 936 çalışanı ve 2011 yılı rakamlarıyla 2 milyar 372 milyon 757 bin 451 TL prim geliriyle Türkiye'de de altıncı büyük istihdam sağlayan kentiz. Kocaeli, vatandaşımızın rahat ve kaliteli hizmet alabilmesi için 7. Sosyal güvenlik merkez müdürlüğü ve adet sağlık sosyal güvenlik merkez müdürlüğü açtık. İşçi istihdam ederek çalıştırdıkları bu işçileri kurumuza bildirerek ve bunların sosyal güvenlik primlerini düzenli ödeyerek, hem çalışmalarını mağdur etmeyen hem de sosyal güvenlik sistemine katkıda bulunan işverenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya, "İşletmelerimize katkıları nedeniyle teşvik etmek gibi organizasyon yapıyoruz. Ülkemizin girişimciliğini insan zenginliğini en üst seviyede temsil eden kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Üretip kamuya karşı görevini yerine getiren kuruluşlara teşekkür ediyorum. Verdiğiniz vergilerle şehrimize hizmet ediyoruz. Yaşanabilir sağlıklı bşr kent olma yönünde adımlar atıyoruz, bunları sizin verdiğiniz vergilerle yapıyoruz. Vergilerinizin en güzel yerlerde kullanıldığını görmekten inanıyorum ki mutlu oluyorsunuz"dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise,"Sosyal Güvenlik dediğimiz zaman gelişmiş bir ülkenin geldiği son nokta diyebiliriz. Sosyal güvenlik devletin en önemli fonksiyonlarından biri haline geldi. Sosyal Güvenliğin kapsamı genişliyor. Sosyal güvenlik sistemine tabi olmayan vatandaşımız yok diyebiliriz. 1 milyon 600 bin vatandaş var 1 milyon 590 bini sigortalı, 10 bini genel sağlık sigortası kapsamında"diye konuştu. Sözlerine devam eden Vali Topaca, "İlimiz şanslı bir il. İş imkanlarının çok olduğu bir il. Şirketlerinin kurumsallaşmış olduğu için çalışanların primleri düzenli bir şekilde ödeniyor. Bu nedenle iş adamlarına teşekkür ediyoruz. İş adamlarımız Devletimizin yükünü hafifletme anlamında bize destek oluyor. sosyal güvenlik haftasının güzel olmasını ve ülkemizin refahını artmasına vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından SGK primlerini düzenli ödeyen 41 kuruluşa plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Sgk Primlerini Düzenli Ödeyen Kuruluşlara Plaket Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement