Köylerine Çim Saha Yaptılar - Son Dakika
Yerel

Köylerine Çim Saha Yaptılar

Köylerine Çim Saha Yaptılar

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Ohali köyünde iki arkadaş, çim saha yaptı.

22.06.2012 11:44

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Ohali köyünde iki arkadaş, çim saha yaptı.

Yüksek öğrenim öğrencisi Mehmet Çoban ve Yasin Erol, Ohali köyüne sentetik çim saha yaptı. Ohali köyündeki sentetik çim saha açılışına Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Akbey, daire amirleri köy halkı katıldı. Uzun uğraşlar sonucunda Ohali köyünde sentetik çim saha yapmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan Mehmet Çoban, "Bu arkadaşım Yasin ile birlikte bu projeyi yapmayı düşündük. Köyün ve bölgenin kalkınması için ve köyler arası kardeşliğin doğabilmesi için, çünkü karşı köyde doğan çocuk benim düşmanımıdır zihniyetiyle büyüdüğü için, çok sıkıntı çektik kavgalar oldu biliyorsunuz. Birde şöyle bir şey düşündük, bunu kaymakam beyle paylaştık Allah razı olsun desteğini esirgemedi bizden. Bizde, hamd olsun çim sahamızı yaptık" dedi.

Kaymakam Şefik Aygöl ise, "Nüfus kapasitesinin bulunduğu ilçelerde, zaten sporun düşünülmemesi büyük bir eksiklik olur. Bizde kaymakamlık olarak geldiğimiz günden beri, ilçe merkezini ve köylerimizi dahil ederek geniş çaplı çalışmalar yapıldı. İşte spor salonları yapıldı, spor alanları ve gençlik spor merkezi kuruldu. Özellikle okullar arası turnuvalar başlatıldı. 19 Mayıs günü 250 civarında spor derecelerine giren çocuklara ödüller verildi. Nasıl bir kapasiteye ulaşıldığı anlamda önemli bir sonuç. Tabii bunların yavaş yavaş köylere yansıdığını görmekteyiz. Şuanda her köy okulumuzun en az üç tana takımları var. Köy okullarımızın bu denli katılımı sivil vatandaşlarımıza da yansıdı. Bugün Ohali'de biraz öncede ifade ettiğim bizim Harran ovasında devlet tarafından ayrıca sivil vatandaşında köy ortamında yapılması çok büyük ümit verici. Demek ki arkadaşlarımız, vatandaşlarımız bu kapasiteyi gördüler ki yüz bin liranın üzerinde bir yatırım yaptılar köy alanında. Tebrik ediyorum, kutluyorum bu gelecek adına ümit verici çalışmalar. Bizde ilçede başlatılan çalışmaların buraya kadar yansıtılmış olması bizleri mutlu etmiştir. İşte görüldüğü gibi, bayanı, erkeği, çocuğu, yaşlısı, genci herkes burada bu sevinci paylaşıyor. Burayı sadece bir spor alını olarak görmekten ziyade köylerimizin nefes alması yeri açısından önemli. Tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ohali köyünde çim sahanın açılmasının ardından programa katılan kaymakam ve daire amirleri, kaleye gol atmaya çalıştı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylerine Çim Saha Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement