Kozma Dağı Geçit Vermiyor - Son Dakika
Yerel

Kozma Dağı Geçit Vermiyor

Kozma Dağı Geçit Vermiyor

Muş'ta, 400 küçükbaş hayvanı kurtarmak için kamyon ve kamyonetlerle yola çıkan 7 kişi, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kozma Dağı mevkiinde mahsur kaldı.

07.12.2012 00:11

Muş'ta, 400 küçükbaş hayvanı kurtarmak için kamyon ve kamyonetlerle yola çıkan 7 kişi, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kozma Dağı mevkiinde mahsur kaldı.

Muş'ta, ağır kış şartları etkili olmaya başladı. Her yıl onlarca araç ve yüzlerce vatandaşın mahsur kaldığı Muş-Kulp karayolunda yine mahsur kalanlar oldu. Muş-Kulp karayolunun Şenyayla mevkiinde yola getirilen 400 küçükbaş hayvanı kurtarmak için Muş'tan kamyon ve kamyonetlerle yola çıkan 7 kişi, Kozma Dağı mevkiinde kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle mahsur kaldı. Telefonla Karayolları Şube Müdürlüğü'nü arayan vatandaşlar yaklaşık 4 saat kurtarılmayı beklediler. İhbarı alan Karayolları 113'üncü Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 3 kepçeyle bölgeye hareket etti. Tipi ve kar yağışı nedeniyle kapanan yolu açan ekipler, yol kenarında bekleyen vatandaşlara ulaştı. Vatandaşlar kepçenin yol açmasının ardından hayvanların bekletildiği Şenyayla mevkiine gitti ve burada hayvanları araçlara yükledi.

Yayladaki hayvanları şehir merkezine getiren akrabalarının tipi nedeniyle mahsur kaldığını ve onları kurtarmak için yola çıktıklarını ifade eden Metin Olcay, yaklaşık 1 saat yolda kurtarılmayı beklediklerini söyledi. Karayolları ekiplerini aradıklarını ifade eden Metin Olcay, "Akrabalarımız ve hayvanlarımız yolda mahsur kalmış. Biz de onları kurtarmak için yola çıktık ama fazla ilerleyemedik. Şu anda kurtarılmayı bekliyoruz" dedi.

Hayvanları kurtarmak için çok çaba gösterdiklerini belirten Osman Şentürk ise; "Karayolları ekipleri geldi ve önce bizi kurtardı. Biz de daha sonra yolda hayvanlarımızla birlikte bekleyen akrabalarımızın yanına gittik ve onları kurtardık" diye konuştu.

Öte yandan Diyarbakır'dan Muş'a gelmeye çalışan bir yolcu otobüsü ve 3 araç ile bunların içerisindeki 30 civarındaki vatandaş Şenyayla mevkiinde yolun kapalı olmasından dolayı yolda kaldı. Vatandaşlar 4 saatlik beklemenin ardından yolun açılmasıyla Muş'a hareket etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozma Dağı Geçit Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement