Küçük İzcilerin Doğa Sınavı Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Küçük İzcilerin Doğa Sınavı Başlıyor

Küçük İzcilerin Doğa Sınavı Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BURFAŞ ve Belediyespor tarafından organize edilen Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı'nın ikinci dönemi 11 Haziran'da start alıyor.9-11 yaş grubuna yönelik olarak ücretsiz düzenlenen kamptan 14 Temmuz'a...

05.06.2012 17:20

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BURFAŞ ve Belediyespor tarafından organize edilen Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı'nın ikinci dönemi 11 Haziran'da start alıyor. 9-11 yaş grubuna yönelik olarak ücretsiz düzenlenen kamptan 14 Temmuz'a kadar 2 bin öğrencinin faydalanacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kampların amacının gençlere doğanın içinde yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlamak olduğunu söyledi.

Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı'nın ikinci dönemi, Uludağ etekleri Yiğitali bölgesinde bulunan kamp alanında düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başkanvekili Abdullah Karadağ, BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı Sorumlusu Mustafa Altay ve basın mensupları katıldı.

İzcilik kamplarıyla kentlilik bilincine sahip disiplinli, çalışkan bireyler yetiştirmek istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 11 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek kamplardan 5 ayrı dönemde 400'er kişilik öğrenci gruplarının faydalanacağını söyledi. Eğitimlerin gençlere doğanın içinde yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayacağını belirten Başkan Altepe, "Kamplarımız bu yıl, Yiğitali Köyü piknik alanında, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, ilk kez izci kampı şeklinde düzenlenmiştir. Yurt içi ve dışından onlarca öğrencinin de iştirak edeceği eğitimlerimizde; oryantirink, okçuluk, dağcılık, izcilik, kampçılık, iz sürme, badminton, dağ bisikleti, amatör telsizcilik, binicilik, ilk yardım, afet eğitimi gibi birbirinden önemli ve eğlenceli faaliyetler de yer alacaktır. Kamplara ulaşım, Bursa merkezden belediye imkanlarıyla gerçekleşecek" dedi.

Başkan Altepe, izcilerin kampın tamamlanmasının ardından Eylül ayından itibaren haftalık toplantılara alınacağını, izcilik kamplarının sonbahar ve kış aylarında da düzenleneceğini ifade etti.

Toplantıda söz alan Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı Sorumlusu Mustafa Altay da kampların gençlere izcilik ve doğa hayatını öğretmeyi hedef aldığını belirtti. Kamp başlangıcında katılımcıların tümünün cep telefonlarının alınacağını, bilgisayar ve TV imkanlarının bulunmayacağını ifade eden Altay, "Kampta kimse para da taşıyamayacak. Hafta içerisinde akşam saat 19: 00'a kadar 7 eğitim verilecek. 1.5 saatlik akşam yemeğinin ardından, 21: 00-23: 00 arası kamp ateşimiz olacak. Bu sene diğerlerinden farklı olarak, sanatçımız olmayacak. Sanatçı olarak, kampa katılan gençlerimizden faydalanacağız. 5 günlük kampın yanında 1 günlük de Bursa tanıtım faaliyetimiz var" diye konuştu.

(MŞ)

05.06.2012 16: 57: 08

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük İzcilerin Doğa Sınavı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement