Küçükköy Halkı Yağmur Duasında - Son Dakika
Yerel

Küçükköy Halkı Yağmur Duasında

Küçükköy Halkı Yağmur Duasında

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Küçükköy mahalle halkı, 6. Geleneksel hıdrellez şenliklerini ve Yağmur duasını birlikte yaptı.

04.05.2014 15:13

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Küçükköy mahalle halkı, 6. Geleneksel hıdrellez şenliklerini ve Yağmur duasını birlikte yaptı. Küçükköy mezarlık altındaki mesire alanında gerçekleşen yağmur duasına 7'den 70'şe herkes katıldı.

Mevsimin kurak geçmesi ve yeterince yağmur yağmaması nedeniyle vatandaşlar Küçükköy Mahalle muhtarı Hasan Kır ve Korkuteli Belediyesinin işbirliği içinde gerçekleşen 6. Geleneksel hıdrellez şenliklerini ve Yağmur duasında misafirlere pilav üstü kavurma ve helva ikram edildi.

Mahalle muhtarı Hasan Kır öncülüğünde Mesire alanında toplanan Küçükköy halkı, din görevlileri eşliğinde yağmur duası etti. Küçükköy Mahalle muhtarı Hasan Kır, "İlçede istenilen yağmur yağmadı. Çiftçilerimiz perişan halde. Nisanda yağmur alamayan mahsullerin kurumaya yüz tutması ve sararmaya başlaması üzerine biz de mahalle halkı ile birlikte yağmur duasına çıkma kararı aldık. Mayıs ayında da yağmur yağmadığı takdirdi ciddi ürün kaybı yaşayacağız" dedi.

Muhtar Kır, "Bugün gerçekten güzel birliktelik oldu. Bu, Hz. Peygamber Efendimizin de sünnetidir. Hep beraber sahraya musallaya çıkmak suretiyle dua ettik. Cenab-ı Hak, dualarımızı makbul eylesin. Burada bir bakıma Hz. Peygamber Efendimizin sünnetini icra ettik. Yağmur duasının yanında 6 yıldır geleneksel olarak yapılan hıdrellez şenliğine yaptık."

Yağmur duasına Belediye Başkanı Hasan Gökce, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Duanın ardından katılanlara pilav üstü kavurma ve helva ikram edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçükköy Halkı Yağmur Duasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement