Kuşadası Ticaret Odası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası Ticaret Odası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Kuşadası Ticaret Odası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

'Kalbim Ege'de kaldı' temalı 2. Ulusal Fotoğraf Yarışmasını kazanan eserler açıklandı.

20.10.2012 11:59  Güncelleme: 12:08

Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nin (KUFSAD) desteği ile Kuşadası Ticaret Odası tarafından yapılan düzenlenen 'Kalbim Ege'de kaldı' temalı 2. Ulusal Fotoğraf Yarışmasını kazanan eserler açıklandı.

Türk fotoğrafının önemli isimleri Yusuf Tuvi, İbrahim Demirel ve Beyhan Özdemir'in de aralarında bulunduğu jürinin yaptığı değerlendirme sonunda; Denizli'den Mehmet Çakır birinci, İstanbul'dan Emrah Uygun ikinci, Aydın'dan Nadire Günday üçüncü oldu. Berkay Mutlu, İsmail Arzu Açıkel ve Fatih Balkan'ın mansiyon aldığı yarışmada 50 eser de sergilemeye layık görüldü.

Fotoğraf sanatçıları Yusuf Tuvi ve İbrahim Demirel, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Beyhan Özdemir, KUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aslan ve Başkan Yardımcısı Oğuz Nusret Bilik, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bakyaz, Yönetim Kurulu Üyesi Fotoğrafçı Cem Arslan ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu temsilcisi Zafer Gazi Tunalı'nın jüri üyesi olduğu yarışmaya, Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce fotoğraf tutkunu katıldı.

Oldukça yoğun ilgi gören yarışmanın ulusal bazda yapılmasıyla Kuşadası'na da ilginin arttığını açıklayan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, yarışmanın her yıl ulusal çapta tekrarlanacağını söyledi. Katılımın beklenenden fazla olması ve Türkiye'nin her köşesinden, Kuşadası ve Ege bölgesiyle ilgili fotoğraflar gelmesinin gelecek yıllardaki yarışmalar için de umut olduğunu kaydeden Serdar Akdoğan, "Bu yıl yarışmamıza KUFSAD ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun da katkıları büyük oldu. Aynı zamanda fotoğraf bankamız için de önem taşıyan yarışmamızda derece alanları kutluyorum" dedi

Kuşadası Ticaret Odası 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri 12 Kasım'da düzenlenecek törenle verilecek ve aynı gün sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan sergi açılacak.

Bu arada, sonuçların açıklanmasından önce Ticaret Odası Meclis Salonunda düzenlenen panelde fotoğraf sanatçıları fotoğraf severlerle söyleşi yaptı. Yusuf Tuvi, İbrahim Demirel ve Beyhan Özdemir'in konuşmacı olarak katıldığı panel yoğun ilgi görürken, panel öncesinde Yusuf Tuvi'nin gerçekleştirdiği saydam gösterisi hayranlık uyandırdı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası Ticaret Odası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement