Kuşaklar Kucaklaşacak - Son Dakika
Yerel

Kuşaklar Kucaklaşacak

Kuşaklar Kucaklaşacak

Düzce Çilimli'de faaliyetlerini sürdüren Erdemliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı'na sunulan "Kuşaklar Kucaklaşıyor" projesi kabul edildi.

30.06.2012 11:47

Düzce Çilimli'de faaliyetlerini sürdüren Erdemliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı'na sunulan "Kuşaklar Kucaklaşıyor" projesi kabul edildi. Proje kapsamında, dezavantajlı gruplarda yer alan yaşlı ve çocuklar (dede ve torunlar) eğitim, kültür ve sosyal içerikli etkinliklerde bir araya getirilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından derneklere sağlanan proje yardımları kapsamında, 2012 Mayıs döneminde yardım almaya hak kazanan 131 proje arasında Erdemliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "Kuşaklar Kucaklaşıyor" projesi de yer aldı.

Kuşaklar arasında hızla erozyona uğrayan bağları güçlendirmeyi hedef alan projeyle dezavantajlı gruplarda yer alan yaşlıların, yeni nesil torunları ile ortak paydalarda buluşması sağlanacak. Hızla değişen ve gelişen dünyada kuşak çatışmasının kuşak kucaklaşmasına dönüşmesi yolunda topluma katkı sağlamak amacı ile yürütülecek olan proje kapsamında, Çanakkale Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ziyaret edilecek.

Koordinatörlüğünü Dernek Başkanı Hasan Karadayı'nın yaptığı projede, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İlyas Temel Şafak proje sorumlusu olarak görev aldı.

Çilimli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çilimli Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile işbirliği yapılarak yürütülecek proje ile ilgili bilgi veren Hasan Karadayı, "İçişleri Bakanlığı'na yapılan 700 müracaat içinde ilk 131 proje arasına girmek mutluluk ve sevinç verici bir sonuç,

ilçemiz ve Düzce için oldukça önemli olan projemizin hazırlanması, geliştirilmesi ve bakanlığa sunulmasındaki süreçte kıymetli katkılarından dolayı başta Sayın Valimiz Vasip Şahin olmak üzere, Çilimli Kaymakamımız Volkan Barış Göçmez'e, Düzce Dernekler İl Müdürü Adnan Zengin'e ve personeline, ayrıca bu süreçte beraber çalıştığımız dernek yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu bir başlangıç olacak. Hem ilçemiz, hem de ilimizde daha büyük ve daha kapsamlı projeler üretilmesine vesile olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

6 ay sürecek ve katılımcıların öncelikle şehit ve gazi yakınları, yetim, öksüz, parçalanmış aile çocukları gibi dezavantajlı gruplardan seçileceği "Kuşaklar Kucaklaşıyor" projesinde; dedemin oyuncakları ve oyunları gibi etkinliklerin yanında iftar programları, bayram ziyaretleri, yakın ve uzak çevre gezileri yer alıyor. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşaklar Kucaklaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement