Kütahya'da 'Bitki Besleme' Semineri - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Bitki Besleme' Semineri

Kütahya\'da \'Bitki Besleme\' Semineri

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Gübretaş A.Ş.işbirliği ile yapılan "Bitki besleme, gübreler ve hububatta gübreleme" konulu eğitim seminerinde gübrelemenin önemi vurgulandı.

01.10.2013 11:03

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Gübretaş A.Ş. işbirliği ile yapılan "Bitki besleme, gübreler ve hububatta gübreleme" konulu eğitim seminerinde gübrelemenin önemi vurgulandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Veriler ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2013 yılı Çiftçi Eğitim ve Yayım çalışmaları kapsamında Gübretaş A.Ş. işbirliği ile organize edilen Tarla Bitkilerinde gübreleme konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen konferansa İl Müdürü Halil Yorulmaz, Gübretaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, İzmir Gübretaş Bölge Satış Müdürü İrfan Karakaya, Kütahya Bölge Müdürü Mustafa Çırak, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık şube ve ilçe müdürleri ile teknik personeli, ilimizde köylerinde görev yapan Tar-Gel personeli katıldı.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, tarımsal üretimde yayım faaliyetleri ile yeni teknolojilerin kırsal kesime ve çiftçiye ulaştırılmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, "Tar-Gel projesinin ilimizde uygulanmasıyla birlikte yayım faaliyetlerinde bulunan sözleşmeli personelimizin yeni projelere imza atarak çiftçilerimizi bulundukları seviyeden bir üst noktaya daha çok gelir getirisi olan ürünleri yetiştirmesi konusunda yönlendireceğine eminim" dedi.

Müdür Yorulmaz, imkanlar dahilinde çiftçilerimize her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, Tar-gel personelinin bulundukları bölgelerdeki yatırımcıları tespit ederek TKDK ile üreticiler arasında bir nevi köprü vazifesi görmelerini isteyerek eğitim seminerine katılan ve görev alan tüm personele teşekkür etti.

Gübretaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Türkiye nin ilk gübre fabrikası olduklarını belirterek, bütün bölgelerin toprak yapısının analizlerini çıkardıklarını ifade etti.

Üreticilerin mutlak suretle toprak tahlili yaptırmadan gübre kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, toprak analizi yapılarak seçilecek gübrenin önemi ve gübrelemenin zamanı hakkında katılımcılara bilgiler vermesinin ardından, Zıraat Mühendisi Hasan Altaş, tarla bitkilerinde gübreleme ve gübre çeşitleri hakkında hazırlanan sunumunu gerçekleştirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Bitki Besleme' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement