Kütahya'da 'Mahalle Fırını' İsyanı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Mahalle Fırını' İsyanı

Kütahya\'da \'Mahalle Fırını\' İsyanı

Kütahya'nın İstiklal Mahallesi sakinleri, Ahi Evran Sokak'taki fırının çevreye zarar verdiğini ileri sürerek, yapının kapatılmasını istediler.

06.07.2013 12:11

Kütahya'nın İstiklal Mahallesi sakinleri, Ahi Evran Sokak'taki fırının çevreye zarar verdiğini ileri sürerek, yapının kapatılmasını istediler.

Kütahya Belediyesi tarafından 7 yıl önce yaptırılan fırının hem sokak sakinlerine, hem de çevreye zarar verdiği belirtildi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kıran, "Fırında ekmek pişirmek için her türlü yakıt yakılıyor. Bazen sokakta göz gözü görmüyor. Yakılan yakıtlar nedeniyle yoğun bir çevre kiliği oluşuyor.Ayrıca bacalardan çıkan kurumlar sokakta yaşayanlara zor anlar yaşatıyor. Kütahya'da sadece 4 mahalla böyle fırınlar var. Durumu belediye yetkililerine yazılı ve sözlü olarak ilettik. Ancak, hiç bir önlem alınmadı. Burada ekmek yapan kişiler, ihtiçlarından dolayı değil, sadece damak tadı sebebiyle burada ekmek üretiyorlar. Ancak, sokakta oturan onlarca kişi her gün mağdur oluyor. Yetkililerden isteğimiz bu fırının derhal kapatılması" diye konuştu.

Kıran, fırının ekmek üretilen bömülerinin de hijyenden çok uzak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, Kütahya Belediyesi yetkilileri ise, şikayet üzerine denetim için yetkili kurumlara çeşitli tarihlerde görevlendirmeler yapıldığını kaydettiler. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Mahalle Fırını' İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement