Kütahya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kütahya'dan Kısa Kısa

Kütahya'da, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadele çalışmaları kapsamında, Domaniç-İnegöl karayolunun açılmasında görev yaptığı bildirildi.

03.01.2012 11:07

Kütahya'da, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadele çalışmaları kapsamında, Domaniç- İnegöl karayolunun açılmasında görev yaptığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Valilikte 21 Kasım 2011'de gerçekleştirilen toplantıda tüm resmi kurum ve kuruluşlara karla mücadele bakımından görevler verildiği hatırlatıldı.

Orman Bölge Müdürlüğünün, toplantıda alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarına devam ettiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, kar ve tipi şehirler arası yollarda araç trafiğini de olumsuz yönde etkiliyor. Domaniç Orman İşletme Müdürlüğüne ait greyderle kış şartlarının ağır geçtiği Domaniç-İnegöl karayolunun Kocayayla mevkinde yol açma çalışmaları, Karayolları ekipleriyle müştereken yapıldı. Yoğun çalışma neticesi Domaniç-İnegöl karayolu trafiğe açık hale getirildi."

-Eğitim-Bir-Sen Şubesinden bilgilendirme toplantısı

(fotoğraflı)

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesince hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "Mesleki Yönlendirme, Tanıtım ve Rehberlik Hizmetlerinin İncelenmesi" projesinin tanıtılması amacıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şubeden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında Almanya ve Belçika'da incelemelerde bulunacak katılımcılara, AB Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde gerçekleştirilen genel faaliyetler ve projenin dahil olduğu Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı hakkında bilgi verildiği bildirildi.

Katılımcılara, proje konusu, özeti ve proje hakkında genel bilgiler verilerek, projeden elde edilmesi beklenen sonuçlar hakkında bilgilendirme yapıldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Proje kapsamında gelecek haziran ayında yurt dışı hareketliliği yapılacağı belirtilerek, çalışma programı ve katılımcıların görevleri belirlendi. Proje, AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında uygun görülerek 30 bin 660 Avro hibe sağlandı. Proje kapsamında, proje sahibi olarak Eğitim-Bir-Sen ve proje ortağı olan Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kütahya Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından belirlenen öğretmenler hareketlilik faaliyetine katılacak. Katılımcılar Almanya ve Belçika'da inceleme ve temaslarda bulunacak."

-KÜSAD yöneticilerinin ziyaretleri

(fotoğraflı)

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) yöneticileri, hastanede tedavi gören ünlü ressam Hüseyin Yüce ile Kütahya Vali Yardımcısı Bilal Ölmez'i ziyaret etti.

Dernek Başkanı Bayram Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu üyeleriyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilen Yüce'yi ziyaret ettiklerini bildirdi.

Yüce'ye "geçmiş olsun" dileklerini ilettiklerini ve hastane yetkililerinden durumuna ilişkin bilgi aldıklarını belirten Yıldız, "Korkulacak bir durum olmadığını, Hüseyin Yüce'nin ilaçla ve ayaktan tedavisine devam edileceğini öğrendik" ifadelerini kullandı.

Yıldız, kültür ve turizm işlerinden sorumlu Vali Yardımcısı Bilal Ölmez'i de makamında ziyaret ettiklerini duyurarak, derneğin bu yıl yapmayı planladığı etkinliklere ilişkin bilgi verdiklerini kaydetti.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement