Mardin'de Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Kutlu Doğum Etkinliği

Mardin\'de Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Dost-Der tarafından Karayolları yanı miting alanında kutlu doğum etkinliği gerçekleştirildi.

30.04.2012 13:32

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Dost-Der tarafından Karayolları yanı miting alanında kutlu doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Dost-Der başkanı Yahya Turan açılış konuşması yaptı. Turan, "Geçen senelerde etkinliklerimizi kapalı alanlarda ve salonlarda yapıyorduk. Ancak kapalı alan ve salonlar Muhammedi sevdaya dar geliyordu. İşte bu yüzden etkinliğimizi meydanlara taşıdık. Halkımızın yoğun teveccühüne karşı Allah'a hamd ediyoruz "şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasından sonra Molla Fasih Hoca kürsüye gelerek Arapça kısa bir selamlama konuşması yaptı. Molla Fasih Hoca Arapça yaptığı konuşmasında; Peygamber Efendimizin muhabbetiyle ilgili örnekler verdi. Selamlama konuşmasından sonra Süleyman Güler'in okuduğu mevlitli program devam etti. Mevlidin ardından sahneye çıkan Grup Vuslat'ın seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle coşku doruğa çıktı. Ardından kürsüye gelen Molla Beşir Şimşek hoca Kürtçe yaptığı konuşmasında; Sahabenin Hz. Muhammed'e (a.s.)

bağlılığını ve Hz. Ebubekir'in sadakatini örnek vererek; "Başına gelen bir musibete rağmen o her zaman kendi canından çok Hz. Peygamberi düşünmüştür" dedi.

Ardından sözü alan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş; Peygamberin rahmet yönüne değindi. Göktaş, "Peygamber Efendimiz sadece insanlara değil hayvanlara da rahmetti ve rahmetinin günümüz politikacılarının gibi sözde değil pratikte olduğu herkesin malumudur. Peygamber annelere, babalara, çocuklara, rahmettir ve Peygamber efendimizin Hz. Fatıma ve Hasan ile Hüseyin'e olan sevgisi buna en güzel örnektir. Peygamber sevdalıları olarak bizler de rahmet olmalıyız ve Mardin'deki Midyat'taki

Süryaniler bile Müslümanları her konuda benimsemeli ve Peygamber Sevdalıları bir işte varsa biz de varız, çünkü iyilik ve güzellikten başka hiçbir şey görmedik diyebilmelidirler" şeklinde konuştu.

Daha sonra okunan salavatlar açıklandı ve Kutlu Doğum siyer sınavında dereceye girenlere ödüller verildi. Kapanış duasını Yapan Molla Fasih Hoca; "Tüm mazlum ve mustazaf'lara özellikle Irak, Afganistan ve Suriyeli Müslümanlara dua ederek Allah Teala'nın tüm Müslümanlara zafer vermesi ve hayırlı kapılar açması" duasında bulundu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement