Mardin TRT Şeş'te Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Mardin TRT Şeş'te Tanıtılacak

Mardin TRT Şeş\'te Tanıtılacak

7 bin yıllık tarihi bulunan Mardin, TRT 6 (Şeş) ekranlarında sanatçı Berdan Mardini tarafından 13 hafta boyunca Kürtçe olarak tanıtılacak.

29.06.2012 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 bin yıllık tarihi bulunan Mardin, TRT 6 (Şeş) ekranlarında sanatçı Berdan Mardini tarafından 13 hafta boyunca Kürtçe olarak tanıtılacak.

Dün akşamki programı sunan Bedran Mardini konuğu Mardin Valisi Turan Ayvaz ile şarkıcı Ceylan konuk olduğu programda renkli sahnelere yaşandı. Mardin Geceleri adlı televizyon programının sunuculuğunu yapan Mardini, çekimler için bir haftadır şehirde bulunuyor. Yönetmenliğini Volkan Gültekin'in, yapımcılığını Ferzende Kaya'nın yaptığı program, yaz boyu her Cumartesi saat 21.30'da yayımlanacak. Yaz boyunca her hafta Mardin'den seyirci karşısına çıkacak olan Mardini, "Tamamen profesyonel 50 kişilik ekiple bir haftadır Mardin'deyiz. Beş TIR dolusu malzemeyle geldik ve dev bir sahne kurduk. Kuşadası'na da gidebilirdik, Bodrum'a da ama biz Mardin'i tercih ettik, çünkü Mardin de tıpkı Kuşadası ve Bodrum gibi bir tatil beldemiz. Yazın müzik eğlence programları, yazlık yerlere gidip çekim yapar. Biz de bu doğrultuda programımızı Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en önemli turizm merkezlerinden Mardin'de çekmeye karar verdik. Çekimlerimiz 5 Temmuz'a kadar devam edecek" dedi.

Programın yapımcısı yazar Ferzende Kaya ise, Mardin'deki çok kültürlülüğü ekrana yansıtmayı hedeflediklerini söyledi. "Mardin çok dilli, çok kültürlü, çok dinli örnek bir şehrimiz" diyen Kaya, "Burada büyülü bir atmosfer var. Bütün Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Biz ekranlara bu atmosferi, kardeşliği ve hoşgörüyü yansıtıyoruz. Mardin'de olmaktan, burada çekim yapmaktan çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Bu arada Berdan Mardini, 4 Temmuz 2012 tarihinde sona erecek çekimlerin ardından Karayolları Meydanı'nda ücretsiz bir konser verecek. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin TRT Şeş'te Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement