Mardin Valisi Cengiz, Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Mardin Valisi Cengiz, Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi

Mardin Valisi Cengiz, Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin'deki basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

05.10.2013 15:53

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin'deki basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mardin'de bir otelde basın mensuplarıyla kahavaltı yapan Cengiz, basın mensuplarının çalışma hayatında karşılaştıkları sorunları ve bu sorunların giderilmesi yönündeki önerileri dinledi.

Gazetecilerin konut edindirme konusunda yapılabilecek çalışmalar konusunda katkıda bulunması istenilen Cengiz, "Basın bizim ve Mardin'in tanıtımı için çok önemlidir. Basın mensuplarının sıkıntılarının giderilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Vali Cengiz, basın mensuplarının bir araya geleceği binanın tahsisi konusunda araştırma çalışmalarında bulunacaklarını belirtti.

Mardin'e gelen yabancı basın mensuplarının Mardin'in tanıtımında önemli bir rol üstlendiklerini dile getiren Cengiz, şöyle konuştu:

"Yabancı basın mensuplarının şehrimizi iyi tanımaları, doğru şeyleri aktarmaları için bizimle temas halinde olmaları ve kendilerini bilgilendirmemiz gerekir. Yabancı basın mensuplarının istemesi halinde kendilerine yardımcı olacak elemanlar tahsis edebilir ve kendilerini ağırlayabiliriz. Şehrin tanıtımında büyük rol üstlenecek olan Turizm ve Enformasyon Merkezini açacağız"

Cengiz, şehrin en önemli turistik yerlerinden biri olan Mardin Kalesi'ni turizme açmayı planladıklarını, kalenin tahkimatına yönelik yakın bir tarihte ihale yapacaklarını kaydetti.

Basın mensupları Valilik ile yaşadıkları iletişim sorunlarını dile getirerek sıcak olaylarda ilk haberi verirken sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Vali Cengiz ise sıcak olaylarda alınan ilk bilgilerin hatalı olabildiğini bu yüzden biraz beklemenin daha doğru olabileceğini vurguladı.

Yeni kurulan Mardin Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı Mehmet Çelik, cemiyet olarak hizmet binası ve basın sitesi yaptırılması için Vali Cengiz'den destek istedi.

Bu arada, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, gazetecilik mesleğinde 49 yılını dolduran ve hayatını anlatan kitabın yayımlanmasından dolayı gazeteci Adnan Avuka'yı tebrik etti. Avuka, kitabını Vali Cengiz'e verdi.

Cengiz, "Mardin gibi bir yerde böyle bir arkadaşımızın gazetecilik mesleğini 49 yıl sürdürmesi ve hayatını kitaplaştırması büyük bir olaydır. Anılarla dolu bu kitabı hayatım boyunca saklayacağım" dedi.

Duygusal anlar yaşadığı ve göz yaşlarına hakim olamadığı gözlemnen Avuka, meslektaşlarına öğütlerde bulunarak şöyle konuştu:

"Ülkeme zarar verebilecek haberleri asla ve asla yapmam. Sizler, yeni nesiller olarak sizden ricamız, memlekete zarar verebilecek olan haberleri asla yayınlamayın. Görevinizi yapın. Doğruysa yapın. Ama, bugün Mardin'e zarar verebilecek yanlış ve doğru olmayan haberlerden sakının. Dürüst olun ve dürüstlükten uzaklaşmayın" - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Valisi Cengiz, Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement