Mayına Kurban Giden Sivillerin Heykelleri Dikildi - Son Dakika
Yerel

Mayına Kurban Giden Sivillerin Heykelleri Dikildi

Mayına Kurban Giden Sivillerin Heykelleri Dikildi

Batman'da BDP'li Belediye, PKK terör örgütünün yola döşediği mayına basarak hayatını kaybeden 4 sivilin Atatürk Parkı'na dikilen heykellerin açılışını yaptı.

02.09.2012 20:32

Batman'da BDP'li Belediye, PKK terör örgütünün yola döşediği mayına basarak hayatını kaybeden 4 sivilin Atatürk Parkı'na dikilen heykellerin açılışını yaptı.

Batman'da 31 Temmuz 2010 tarihinde merkeze bağlı Demirbilek köyü Golik Tepe mevkiindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait petrol üretim kuyusunun olduğu bölgede PKK'lılar tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden, kapatılan HEP'in eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir, Sıddık Özdemir ve eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir ile eski Batman Barosu Başkanı Sedat Özevin'in anısına BDP'li belediye tarafından Atatürk Parkı'na dikilen heykellerinin açılışı yapıldı.

Düzenlenen açılış törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel'in yanı sıra mayında hayatını kaybeden Sedat Özevin'in eşi Hülya Özevin, Salih, Sıdık ve Sadi Özdemir'in babası Süleyman Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde mayında hayatını kaybeden Av. Sedat Özevin'in eşi Hülya Özevin ve Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir barış mesajları verdi.

Özevin yaptığı konuşmada, Batman'ın

ölüm şehri olduğunu ve insanlar yaşarken de değerli olduğunu belirterek, "Her zaman sloganlar atılıyor "şehit namırın" (şehitler ölmez) bunlar beni özüyor gerçekten. Çok değerli insanlar ölüyor, ölmez değil yaşantımızda ölüyorlar. Biz ölüm yüceltiyoruz. Batman'a bakarsanız mezarlıklar şehri, ölüm şehri olmuş, "Özdemirler caddesi, Habip kılıç parkı gibi ama biz bunun yaşam anıtı olmasını istedik. Heykel traş arkadaşımızda yaşam anıtı temalı düzenledi bu anıtı, ve biz hep ölüm üzerine dostlar yaratıyoruz. Ölenler yaşarken de çok değerli insanlardı. Biz ölüleri seviyoruz,başka anlamda söylemiyorum ama lütfen yaşama yönelik Barışa yönelik herkes cümlelerini bu şekilde kurarsa çok sevineceğiz" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, artık ateşin düştüğü yeri yakmadığını, ateşin artık Türkü de Kürdü de ülkenin tamamını sardığını ve 'insanım' diyen herkesin dikilen anıttan ders çıkarması gerektiğini belirterek, "Var gücümüzle yaşadığımız son nefese kadar bu coğrafyada bütün halkımızın,inançlarımızın bütün insanlarımızın eşitçe ve kardeşçe bir yaşam sürdürmesi için ve bir daha kardeş kavgasının yaşanmaması için çabamızı yükselterek devam edeceğiz. Ateş düştüğü yeri tek başına yakmıyor. Ateş artık öyle bir şekle düşmüş ki Türkü de Kürdü de inançlısını da, laikini de, dindarını da geminin tamamını apartmanın tamamını, ülkenin tamamını sarmayla karşı karşıya dolayısıyla ben insanım diyen herkes bu anıttan ders çıkarmalı bir daha ölümler yaşanmaması için kin ve intikam duygusu için koymuyoruz Yaşam anıtlarımızı unutmamak ve aynı zamanda bir daha yaşanmaması için koyuyoruz" dedi.

Konuşmalar sonrasında anıtın açılışı yapıldı. Anıt açılış kurdelesini Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel'in yanı sıra mayında hayatını kaybeden Sedat Özevin'in eşi Hülya Özevin, Salih, Sıdık ve Sadi Özdemir'in babası Süleyman Özdemir beraber yaptı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mayına Kurban Giden Sivillerin Heykelleri Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement