Medav 9. Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Medav 9. Toplantısını Yaptı

Medav 9. Toplantısını Yaptı

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) medreselerin birliğini, beraberliğini sağlamanın yanı sıra medrese sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla din adamları ve akademisyenlerle birlikte Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Ziyaret köyünde bir araya gelerek 9’uncu toplantılarını gerçekleştirdi.

11.05.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) medreselerin birliğini, beraberliğini sağlamanın yanı sıra medrese sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla din adamları ve akademisyenlerle birlikte Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Ziyaret köyünde bir araya gelerek 9'uncu toplantılarını gerçekleştirdi.

MEDAV tarafından yapılan toplantıya bölge alimlerinden İsmail Akgüç ev sahipliği yaptı. Toplantıya Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Vecdi Akyüz ve Mehmet Zeki Aydın, Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Akif Kılavuz, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Doç. Dr. Abdurrahman Candan, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, MEDAV Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ali Çiçek, Konya, İstanbul, Diyarbakır, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten din adamlarının yanı sıra bazı akademisyenler, kanaat önderleri ve halk katıldı. Program İmam Fehim Kazancıçok tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından ev sahibi İsmail Akgüç ve Şeyh Fethullah Ayeta tarafından misafirlere kısa birer konuşma yapıldı. Daha sonra MEDAV Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, vakfın hedef ve gayelerini konu alan bir konuşma yaptı. Medrese mezunlarının ve İslami eserlerinin Türkçe'ye çevrilmesi konusunda çalışmalarının da olduğunu belirten Yakışık, "Medrese mezunlarına da üniversiteler tarafından ayrıcalık tanınması ve onlara denklik verilmesi konusunda çalışmalar var. Aynı zamanda İslami unsurların bulunduğu kitapların bir tercüman yoluyla Kürtçe ve Türkçe'ye çevrilmesi konusunda bir çalışmamız var. Hedeflerimizde medrese öğrencilerinin kazandırılması için her şeyi yapacağız" dedi.

Hacı Hamdullah Kureyş tarafından verilen öğle yemeğinden sonra bazı akademisyen ve bölge alimleri de kısa bir tanıtım konuşmaları yaptıktan sonra program sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medav 9. Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement