Meram'da 26 Parkın Toplu Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Meram'da 26 Parkın Toplu Açılışı Yapıldı

Meram\'da 26 Parkın Toplu Açılışı Yapıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından kardeş şehir ilişkileri kapsamında yaptırılan Tunus Manouba Parkı ve 25 parkın toplu açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

08.10.2013 13:09

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından kardeş şehir ilişkileri kapsamında yaptırılan Tunus Manouba Parkı ve 25 parkın toplu açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

TOKİ Gödene Konutları'nda bulunan Tunus Manouba Parkı'nda düzenlenen toplu açılış programına 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram ve Selçuklu Belediyelerinin Tunuslu kardeş belediyeleri Manouba ve Gafsa Belediyeleri'nin başkan ve yöneticileri, AK Parti İl ve İlçe Teşkilat yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan yatırımlarla Konya'nın muhteşem bir geleceğe hazırlandığını vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Bugün Meram Belediyemiz tarafından yapılan 26 parkın toplu açılışını yapıyoruz. Başka şehirlerde olsa bu parkların her biri için ayrı birer açılış programı tertiplenirdi. Konya'mızda toplu açılışlar geleneği devam ediyor. Meram Belediyemiz tarafından kardeş ülke Tunus'un Manouba şehrinin adının verildiği bu park ve diğer 25 parkın hayırlı olmasını diliyorum, belediye başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.

TOKİ Konutları'nın bulunduğu Gödene Mahallesi'nde yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, "5 bin civarında konutun bulunduğu bu bölgede yaklaşık 15 bin vatandaşımız ikamet etmekte. Bölgedeki gelişmeye paralel olarak ticari alanlar, sosyal donatılar, spor tesisleri, yeşil alan ve park ihtiyacının giderilmesi noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 35 bin metrekarelik alanı bulunan bu park, havuzları, kafeteryası, kamelyaları, çocuk oyun grupları ve fitness aletleriyle vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri bir yer haline geldi. Tüm bu yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'de kendilerine gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti ifade eden Tunus Manouba Belediye Başkanı Muhammed Halit Tercüman da, "Ülkenizde bu güzelliği bize yaşattığı için Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu park Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkilerin daha da güzelleşmesine vesile olur" dedi.

AK Parti 23. Dönem Konya Milletvekili Hüsnü Tuna ise, "Bu park kardeşliğin sınır tanımadığının güzel bir örneği. Hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Tunus'ta da birlikte açılış yaparız. Belediye başkanımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Tunus Manouba Parkı ve 25 parkın toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılışına ardından Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Tunus Manouba Belediye heyetiyle birlikte parkı gezdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da 26 Parkın Toplu Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement