Mersin'de Nükleer Santral Protestosu - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Nükleer Santral Protestosu

Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu nükleer karşıtı bir grup, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapılacağı Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde eylem yaptı.

05.08.2012 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu nükleer karşıtı bir grup, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapılacağı Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde eylem yaptı.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen ve aralarında CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu bir grup, Mersin- Antalya karayolunda yürüyerek yolu bir süre trafiğe kapattı.

Jandarma ve Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında, yaklaşık 3 kilometre yürüyen gruptakiler, santralın yapılacağı alanın girişine gelerek, buradaki demir kapıyı yıkmak istedi.

Gruptakilerden bazıları kapıdaki güvenlik kamerasını kırarken, bazı göstericiler de güvenlik güçlerine taş attı. Atılan taşlardan birinin isabet etmesi sonucu hafif yaralanan bir polis memuru, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) dönem sözcüsü Sabahat Aslan, burada yaptığı açıklamada, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının yıl dönümü nedeniyle ölen insanları saygıyla anmak için toplandıklarını söyledi.

Masum insanların üzerine bomba atan ABD'yi lanetlediklerini ifade eden Aslan, "Atom bombalarının yapımında kullanılan malzemeyi üreten nükleer santrallere 'hayır' demek için toplandık. Nükleer santraller tarih boyunca milyonlarca insanın ölmesine ve sakat yaşamasına, ekolojik dengenin bozulmasına neden olmuştur" dedi.

Aslan, Türkiye'nin, kurulum, üretim, işletim ve güvenlik maliyetleri çok yüksek olan, atık sorunu çözülemeyen ve tüm dünyada elektrik üretim yöntemi olarak terk edilen nükleer santrallere ihtiyacının bulunmadığını savunarak, Türkiye'nin dışa bağımlılıktan kurtulması için nükleer santrallerin aksine kamusal planlama ve yerli kaynaklarını değerlendirmeye ihtiyacının bulunduğunu kaydetti.

Mersin ve Akkuyu'da halkın nükleer santrale karşı olduğunu belirten Aslan

"Siyasi baskı sonucunda kurulmak istenen başta Akkuyu Nükleer Santrali olmak üzere, hiçbir nükleer santralin yapılmasına izin vermeyeceğiz. Halkın iradesine rağmen nükleer santraller kurulamaz. Hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Grup, basın açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Muhabir: Hüseyin Haskan/Veli Gürgah/Ömer Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Nükleer Santral Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement